Koostisosad
500 g meelepäraseid külmutatud marju (200 g toormahla)
190 g Dansukkeri moosisuhkrut
50 ml Dansukkeri glükoosisiirupit
100 ml vett
Vormi määrimiseks toiduõli
Kristallsuhkrut, milles komme veeretada
Juhised
1. Sulatage marjad kastrulis madalal kuumusel, purustage sulanud marjad ja suruge mass läbi peene sõela.
2. Mõõtke välja 200 g mahla ning valage see puhtasse kastrulisse. Lisage moosisuhkur, glükoosisiirup ja vesi. Kuumutage madalal kuumusel kuni segu temperatuur on 120°C.
3. Määrige jääkuubikurest või kommivorm kergelt õliga ning jaotage segu vormidesse. Laske toatemperatuuril jahtuda ja taheneda u. 24 tundi.
4. Kallutage kommid vormist välja ning veeretage neid kristallsuhkrus, see takistab komme üksteise külge kleepumast. Säilitage õhukindlalt suletud karbis.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad
Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.