Marineeritud minisibulad

Hinne (50 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

1 kg minisibulaid
2 küüslauku
5-6 värsket tüümianioksa
1 värsket punast tšillipipart
500 ml õunasiidrit
300 ml 12% äädikat
500 g Dansukkeri valget või pruuni kristallsuhkrut
1 pulk kaneelikoort
1 tähtaniis
10 valget terapipart
5 g soola 

Juhised

Asetage sibulad keevasse vette. Valage vesi ära. Loputage sibulad külma veega üle ning koorige. Koorige ja viilutage küüslaugud. Poolitage ja puhastage tšillipiprad ning hakkige peenteks ribadeks. Kuumutage siirup, äädikas, suhkur ning vürtsid kastrulis keemiseni. Koorige vaht. Laduge sibulad vaheldumisi küüslaugu, tüümiani ja tšilliga soojadesse steriliseeritud purkidesse. Valage kuum marinaad sibulatele. Sulgege purgid õhukindlalt. Säilitage külmas. Sibulad on söömiseks valmis nädala pärast. 

Avamata purgid säilivad külmikus umbes 6 kuud. Hoidistamisel jälgige alati hoolikalt hügieenireegleid, kasutage ainult puhtaid töövahendeid ja purke.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.