Mariakoogid

15 tükki

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Keedutaigen
1 1/2 dl vett
50 g võid või margariini
1 dl nisujahu
1 suur muna

Muretaigen
1 dl nisujahu
2 spl Dansukkeri Valget suhkrut
1/2 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut
40 g võid või margariini

Täidis
1 1/2 dl moosi
1/2 dl vahukoort

Vaniljekreem
1 munakollane
1 dl rõõska koort
1 spl kartulijahu
1 spl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut

Kaunistamiseks
Dansukkeri Tuhksuhkrut
Soovi korral moosi või želeed

Juhised

Alustage muretaigna koostisosade kokkusegamisega. Asetage valmis taigen kilekotti ja laske külmkapis 1 tund seista.

Jätkake vaniljekreemiga. Segage kõik koostisained peale vanillisuhkru kastrulis ja laske tasasel tulel keeda, kuni kreem on paksuks läinud. Laske kreemil enne vanillisuhkru lisamist jahtuda.

Laske vesi ja rasvaine kastrulis keedutaigna jaoks keema. Lisage jahu ja keetke, samal ajal segades, kuni taigen ei kleepu enam kastruli servade külge. Tõstke kastrul pliidilt ära ja laske taignal enne muna lisamist veidi jahtuda. Segage tugevasti. Lõigake taigen väikesteks ümmargusteks pallikesteks ja pange küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile.

Rullige muretaigen 3 mm paksuseks plaadiks. Lõigake klaasi vms abil välja väikesed ümmargused koogid. Asetage igale taignapallile üks kook. Küpsetage ahju alumises osas 175° C juures ca 30 minutit. Laske küpsetusrestil jahtuda.

Vahustage koor tugevaks vahuks ning kallake vaniljekreemi sisse. Tehke väike auk kookide alumisse serva ja pritsige kookidesse kõigepealt veidi moosi. Seejärel jaotage kreem kookidesse. Puistake üle tuhksuhkruga ja kaunistage soovi korral moosi/želeetilgakestega. Serveerige kohe, enne kui koogid muutuvad pehmeks ja niiskeks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.