Mariakoogid

15 tükki

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Keedutaigen
1 1/2 dl vett
50 g võid või margariini
1 dl nisujahu
1 suur muna

Muretaigen
1 dl nisujahu
2 spl Dansukkeri Valget suhkrut
1/2 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut
40 g võid või margariini

Täidis
1 1/2 dl moosi
1/2 dl vahukoort

Vaniljekreem
1 munakollane
1 dl rõõska koort
1 spl kartulijahu
1 spl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut

Kaunistamiseks
Dansukkeri Tuhksuhkrut
Soovi korral moosi või želeed

Juhised

Alustage muretaigna koostisosade kokkusegamisega. Asetage valmis taigen kilekotti ja laske külmkapis 1 tund seista.

Jätkake vaniljekreemiga. Segage kõik koostisained peale vanillisuhkru kastrulis ja laske tasasel tulel keeda, kuni kreem on paksuks läinud. Laske kreemil enne vanillisuhkru lisamist jahtuda.

Laske vesi ja rasvaine kastrulis keedutaigna jaoks keema. Lisage jahu ja keetke, samal ajal segades, kuni taigen ei kleepu enam kastruli servade külge. Tõstke kastrul pliidilt ära ja laske taignal enne muna lisamist veidi jahtuda. Segage tugevasti. Lõigake taigen väikesteks ümmargusteks pallikesteks ja pange küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile.

Rullige muretaigen 3 mm paksuseks plaadiks. Lõigake klaasi vms abil välja väikesed ümmargused koogid. Asetage igale taignapallile üks kook. Küpsetage ahju alumises osas 175° C juures ca 30 minutit. Laske küpsetusrestil jahtuda.

Vahustage koor tugevaks vahuks ning kallake vaniljekreemi sisse. Tehke väike auk kookide alumisse serva ja pritsige kookidesse kõigepealt veidi moosi. Seejärel jaotage kreem kookidesse. Puistake üle tuhksuhkruga ja kaunistage soovi korral moosi/želeetilgakestega. Serveerige kohe, enne kui koogid muutuvad pehmeks ja niiskeks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.