Koostisosad
50 g võid või margariini
2 muna
3 dl Dansukkeri Šokolaadi- või Maasikamaitselist Tuhksuhkrut
3 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 dl vett
küpsetusvormi määrimiseks võid
või margariini ja riivsaia või mannat
Glasuur
2 dl Dansukkeri Šokolaadi- või Maasikamaitselist Tuhksuhkrut
2-3 tl vett
Pehme glasuuri saamiseks lisage 1 tl õli, kõvema saamiseks aga 1 munavalge.
Juhised
Küpsetage kaks ümmargust suhkrukooki. Laske jahtuda. Lõigake mõlemad koogid keskelt pooleks, poolkuu kujuliseks. Lõigake iga poolkuu keskelt välja pool ringi, nii et alles jääb 4 C-kujulist kooki. Poolitage need keskelt kaheks kihiks ja pange kihtide vahele meelepärast täidist, näiteks moosi, marju
või trühvlit. Pange C-kujulised koogid kokku üheks maokujuliseks koogiks. Lõigake koogi otsad pea- ja sabakujuliseks. Katke glasuuriga. Kandke tordipritsi abil koogile maomuster ning silmad ja keel. Kaunistage pärlsuhkruga.
Suhkrukoogi põhiretsept
1. Määrige u. 1 1/2 liitrine küpsetusvorm võiga ja puistake üle manna või riivsaiaga. Lülitage ahi temperatuurile 175°.
2. Sulatage rasvaine ja laske sellel jahtuda.
3. Kloppige munad meelepärase maitsega tuhksuhkruga vahule. Segage küpsetuspulber jahuga ja lisage munadele.
4. Lisage rasvaine ja vesi. Valage taigen vormi.
5. Küpsetage ahju alumises osas 40-50 minutit.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.