Mangoruudud

u. 25 tk

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Taignapõhi
3 dl nisujahu
100 g võid või margariini
1/2 dl Dansukker rafineerimata roosuhkrut
1 muna

Kreem
100 g jahvatatud mandleid
50 g võid või margariini
2 muna
1 dl Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut

Tarretis
1 purk (200 g) mangopüreed (nt. beebitoiduks mõeldud)
2 dl Dansukkeri tarretisesuhkrut

Juhised

Segage taignapõhja koostisainetest taigen ning asetage 1 tunniks külmikusse.

Rullige taignast 25x25 cm ruut. Tõstke taigen ahjuplaadile.

Kreemi valmistamiseks vahustage munad suhkruga heledaks vahuks, lisage vahule mandlijahu ning sulatatud rasvaine.

Määrige kreem taignale. Küpsetage ahju keskmises osas 175°C kraadi juures u. 20 minutit.

Segage paksupõhjalises kastrulis mangopüree tarretisesuhkruga ning laske 30 sekundiks keema tõusta. Määrige tarretis koogile ning lõigake kook ruutudeks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.