Mandli-karamelli õunad

4 portsjonit

Hinne (32 tk)

Koostisosad

4 suurt õuna
2 liitrit vett
200 g Dansukkeri valget suhkrut

Mandli-karamelli kate
100 g võid või margariini
100 g Dansukkeri Demerara toorsuhkrut
5 g Dansukkeri Vanillisuhkrut
20 g nisujahu
35 ml kohvikoort
50 g mandlilaaste

Juhised

Valage vesi keedunõusse ning lisage suhkur. Laske keema tõusta. Koorige õunad ja eemaldage südamed. Asetage õunad 2 minutiks keevasse vette. Tõstke õunad vahukulbi abil vedelikust välja ja asetage nelja küpsetusvormi. Segage paksupõhjalises kastrulis katte koostisained ning laske korraks keema tõusta. Jaotage kate õuntele. Küpsetage ahju keskmises osas 225°C kraadi juures u. 12 minutit. Serveerige leigelt, vaniljesuhkruga maitsestatud ja kergelt vahtu klopitud vahukoore või toorjuustuga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.