Malta riis

8 klaasi

2,5-3 tundi

Hinne (16 tk)

Koostisosad

Riisipuding
180 g ümarateralist riisi
400 g vett
1/2 tl soola
10 dl piima
200 ml vahukoort
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut

Kirsikaste
225 g külmutatud kivideta kirsse
300 ml vett
90 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
2 pulka kaneelikoort
1 spl kartulitärklist

Juhised

Valage riis, vesi ja sool kastrulisse ja keetke kaanega kaetult u. 10 minutit.

Lisage piim, katke nõu uuesti kaanega ning jätke väga madalal kuumusel u. 45 minutiks paisuma.

Tõstke nõu pliidilt ning laske pudingul täielikult jahtuda.

Vahustage koor kergelt ning segage õrnalt külma pudinguga.

Lisage tuhksuhkur ja vanillisuhkur.

Valmistage kirsikaste. Kuumutage kirsid koos vee, roosuhkru ja kaneelipulkadega keemiseni.

Segage kartulitärklis 1-2 spl külma veega ja lisage kastmele. Laske jahtuda.

Serveerige Malta riisi koos kirsikastmega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.