Koostisosad
5 muna
500 g Dansukkeri tumedat Muscovado suhkrut
200 g toasooja võid
60 g kakaopulbrit
25 g Dansukkeri vanillisuhkrut
1 g soola
200 g nisujahu
Kookosekaramelli glasuur
400 g kookoshelbeid
300 g Dansukkeri kristallsuhkrut
280 g Dansukkeri heledat siirupit
300 ml vahukoort
125 g võid
Juhised
Vahustage munad Muscovado suhkruga. Lisage või, kakaopulber, vanillisuhkur ja sool ning kloppige ühtlaseks massiks. Lisage jahu. Valage taigen küpsetuspaberiga kaetud 30 x 40 cm ahjuplaadile. Küpsetage ahju keskmisel siinil 200°C kraadi juures umbes 15 minutit. Kuni kook küpseb segage glasuuri koostisained omavahel paksupõhjalises kastrulis ning laske madalal kuumusel pidevalt segades 5 minutiks keema tõusta. Valage glasuur ahjust võetud koogile ning asetage kook veel 10 minutiks ahju küpsema. Lõigake jahtunud kook ruutudeks. Kook säilib hästi õhukindlalt suletud karbis (asetage foolium koogitükkide kihtide vahele). Kooki saab ka sügavkülmutada.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.