Koostisosad
Põhi
240 g nisujahu
150 g toasooja võid
1 muna
100 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
10 g Dansukkeri vanillisuhkrut
2 g soola
25 g jahvatatud mandleid
100 g pähklitega šokolaadi
Täidis
300 ml crème fraîched
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut
10 g Dansukkeri vanillisuhkrut
Katteks
250-500 g maasikaid
150 ml vett
¼ dl Dansukkeri kristallsuhkrut
15 ml sidrunimahla
2 lehte želatiini
Juhised
Segage kuivad koogipõhja koostisained omavahel. Lisage muna ja või ning näppige ühtlaseks taignaks, veeretage taignast pall ning asetage see kilekotis vähemalt tunniks ajaks külmkappi. Suruge taigen rasvainega määritud lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele. Asetage taignale küpsetuspaber (lõigake väiksemaks kui liiga palju üle ääre rippuma jääb) ning valage paberile raskuseks kuivatatud herneid vms, et pirukapõhi üles ei kummuks. Küpsetage 200°C kraadi juures u. 12 minutit. Tõstke paber ja raskus pirukapõhjalt ära. Murdke šokolaad tükkideks ja laduge kuumale pirukapõhjale. Määrige sulav šokolaad toidupintsli abil pirukapõhjale laiali. Jätke jahtuma.
Segage omavahel täidise koostisained ning määrige täidis pirukapõhjale. Loputage ja puhastage maasikad ning laduge koogile. Asetage želatiinilehed vette ligunema. Segage kastrulis vesi, suhkur ja sidrunimahl ning kuumutage keemiseni. Suruge želatiinilehtedest liigne vesi välja ning sulatage lehed kuumas vedelikus. Laske segul veidi jahtuda ning valage seejärel koogile katteks.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.