Maasikamuffinid maasikaglasuuriga

16 suurt või 24 väikest muffinit

PT55M

1 tund

Hinne (19 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Muffinid
200 g võid
4 ökomuna
270 g  Dansukkeri ökosuhkrut
2 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
200 ml piima
1 sidruni riivitud koor
360 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
100 g hakitud värskeid maasikaid

Glasuur
200 g toasooja võid
300 g Dansukkeri tuhksuhkrut
2 spl maasikapulbrit
300 g toorjuustu
1/2 sidruni mahl
3 spl maasikamoosi

Juhised

Muffinid
Eelkuumutage ahi 200 °C-ni. Sulatage või, vahustage munad suhkruga kohevaks vahuks. Õrnalt segades lisage munavahule sulavõi, piim ja sidrunikoor. Segage eraldi kausis jahu, küpsetuspulber ja sool ning segage sõeludes taignasse. Lisage hakitud maasikad. Jaotage taigen muffinivormidesse ja küpsetage ahju keskosas umbes 10 minutit, kuni muffinid on kuldpruunid, kasutage küpsuse testimiseks tikku. Enne serveerimist katke muffinid glasuuriga.

Glasuur
Vahustage või koos tuhksuhkru ja maasikapulbriga kohevaks vahuks. Lisage vahustamist jätkates toorjuust ja sidrunimahl. Lisage maasikamoos, segage läbi ja glasuurige muffinid.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.