Koostisosad
Koogipõhi
3 muna
200 g Dansukkeri valget suhkrut
120 g nisujahu
7 ½ g küpsetuspulbrit
30 ml keeva vett
Kreem
200 g maitsestamata toorjuustu
1/4 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
20 g Dansukkeri Vanillisuhkrut
Moos
100 g tükeldatud maasikaid (või muid marju)
100 g Dansukkeri Moosisuhkrut
Kaunistamiseks
Beseeküpsiseid
Maasikaid
Vaarikaid
Juhised
Vahustage munad suhkruga heledaks vahuks. Segage omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisage õrnalt segades vaheldumisi veega munavahule. Küpsetage küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil ahju keskmises osas 250°C kraadi juures u. 5 minutit. Kummutage biskviit suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ning lõigake ümmarguse küpsisevormi või teeklaasi abil biskviidist 24 ketast.
Segage omavahel kreemi koostisained ning määrige kreemi 8-le biskviidikettale.
Segage keedunõus moosisuhkur ja maasikad ning keetke 3 minutit. Laske jahtuda. Määrige 8-le biskviidikettale moosi. Tõstke moosiga kettad kreemiga ketastele ning määrimata kettad asetage kolmandaks kihiks. Katke kookide välimised servad ja pealispind samuti kreemiga ning veeretage kookide külgi purustatud beseeküpsistes. Serveerimisel kaunistage koogid lille õielehtedena koogile laotud maasikaviiludega, õiesüdameks asetage igale koogile vaarikas.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.