Maasikakook kireviljakreemiga

8-10 lõiku

PT1H

2 tundi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Koogipõhi
4 muna
180 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
1 L maasikaid
Kireviljakreemi
Vaniljekreemi

Kaunistamiseks
300 ml vahukoort
1 L värskeid marju

Juhised

Eelsoojendage ahi 175 °C-ni.
Vahustage munad suhkruga kohevaks vahuks. Segage ülejäänud koogipõhja koostisained omavahel ja lisage õrnalt segades munavahule. Määrige lahtikäiv koogivorm (19 cm) võiga.
Valage taigen vormi ja küpsetage ahju alumisel siinil  35-40 minutit. Kontrollige tikuga kas kook on valmis. Tõstke valmis kook restile jahtuma.
Vahepeal valmistage kireviljakreem ja vaniljekreem. Viilutage pooled maasikatest, jätke ilusamad maasikad kaunistamiseks.
Kui koogipõhi on täielikult jahtunud lõigake see terava pika noa abil kolmeks kihiks.
Asetage alumine kiht serveerimisalusele, katke vaniljekreemiga ja laduge peale kiht maasikaviile. Tõstke teine kiht maasikatele ja määrige kihile kirjeviljakreem ning katke taas maasikaviiludega. Tõstke viimane koogikiht maasikatele ja katke kogu kook vahustatud vahukoorega. Kaunistage maasikate ja muude värskete marjadega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.