Maasikakook kireviljakreemiga

8-10 lõiku

2 tundi

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Koogipõhi
4 muna
180 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulitärklist
2 tl küpsetuspulbrit
1 L maasikaid
Kireviljakreemi
Vaniljekreemi

Kaunistamiseks
300 ml vahukoort
1 L värskeid marju

Juhised

Eelsoojendage ahi 175 °C-ni.
Vahustage munad suhkruga kohevaks vahuks. Segage ülejäänud koogipõhja koostisained omavahel ja lisage õrnalt segades munavahule. Määrige lahtikäiv koogivorm (19 cm) võiga.
Valage taigen vormi ja küpsetage ahju alumisel siinil  35-40 minutit. Kontrollige tikuga kas kook on valmis. Tõstke valmis kook restile jahtuma.
Vahepeal valmistage kireviljakreem ja vaniljekreem. Viilutage pooled maasikatest, jätke ilusamad maasikad kaunistamiseks.
Kui koogipõhi on täielikult jahtunud lõigake see terava pika noa abil kolmeks kihiks.
Asetage alumine kiht serveerimisalusele, katke vaniljekreemiga ja laduge peale kiht maasikaviile. Tõstke teine kiht maasikatele ja määrige kihile kirjeviljakreem ning katke taas maasikaviiludega. Tõstke viimane koogikiht maasikatele ja katke kogu kook vahustatud vahukoorega. Kaunistage maasikate ja muude värskete marjadega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.