Maasikakook

See lihtne maasikakook on ideaalne suvisteks pidustusteks. Lihtne valmistusviis ja eksida peaaegu võimatu. Martsipanikoogi (Mazarini) põhi, kodune moos ja kohev kreem.

umbes 12 tükki

PT1H30M
PT0M
Tordid

1 tund 30 minutit

Hinne (1 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Rabarberi-maasika moos 
150 g rabarberit 
50 g maasikaid 
100 g Dansukkeri moosisuhkrut

Koogipõhi 
mandlilaaste 
300 g mandlimassi 
150 g toasooja võid 
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut 
95 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut 
3 muna 
90 g tavalist jahu 
50 g mandlijahu 
1 tl küpsetuspulbrit 
1 sidruni koor

Kaunistamiseks 
värskeid maasikaid ja vaarikad 
röstitud mandlilaaste 
sidrunmelissi

Juhised

Alusta moosist. Loputa ja haki rabarber ja maasikad väiksemateks tükkideks. Pane kastrulisse koos moosisuhkruga ja keeda 4-5 minutit. Lase külmkapis taheneda. Kuumuta ahi 175°C-ni (ülemine ja alumine kuumus), vooderda küpsetuspaberiga umbes 23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi. Määri vormi küljed võiga ja puista mandlilaastudega üle. Riivi mandlimass jämedalt ja vispelda kiiresti kokku või, kristallsuhkru ja muscovado suhkruga. Lisa ükshaaval munad, jätkates vispeldamist. Sega tavaline jahu, mandlijahu ja küpsetuspulber eraldi kausis ning lisa taignale, sega ettevaatlikult ühtlaseks massiks. Loputa sidrun ja riivi koor taignasse. Sega. Laota taigen ühtlase kihina koogivormi. Küpseta ahju keskel umbes 35 minutit. Kook ei tohiks olla kleepuv, kuid tunduma pehme, kui koogi peale näpuga vajutada. Lase põhjal jahtuda, tõsta vormist välja ja lase restile asetatult täielikult jahtuda. Vahusta koor ja loputa marjad. Lõika maasikad pooleks. Laota koogile kiht rabarberi-maasika moosi ning seejärel kiht vahukoort. Kaunista marjade, röstitud mandlilaastude ja sidrunmelissiga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Mandlikook greipfruudiga

Hõrgutavad pühad

Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi. Ilmselt on mõnda asja mõistlik kohe alguses üks ports rohkem teha, sest siis on külmkapist pühade alguseks ehk veel midagi võtta.

Piparkoogid

Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.

Jõulumaiustused

Jõulumaiustused

Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.

Jõulujoogid

Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.

Browniesegu purgis

Kõige maitsvam jõulupakk

Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?

Armastusega valmistatud jõuluküpsetised

Armastusega valmistatud jõuluküpsetised

Leia retsepte ja inspiratsiooni ainulaadsete jõulusüdamete jaoks kõigile, kellest hoolid.