Maasikakook

See lihtne maasikakook on ideaalne suvisteks pidustusteks. Lihtne valmistusviis ja eksida peaaegu võimatu. Martsipanikoogi (Mazarini) põhi, kodune moos ja kohev kreem.

umbes 12 tükki

PT1H30M
PT0M
Tordid

1 tund 30 minutit

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Rabarberi-maasika moos 
150 g rabarberit 
50 g maasikaid 
100 g Dansukkeri moosisuhkrut

Koogipõhi 
mandlilaaste 
300 g mandlimassi 
150 g toasooja võid 
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut 
95 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut 
3 muna 
90 g tavalist jahu 
50 g mandlijahu 
1 tl küpsetuspulbrit 
1 sidruni koor

Kaunistamiseks 
värskeid maasikaid ja vaarikad 
röstitud mandlilaaste 
sidrunmelissi

Juhised

Alusta moosist. Loputa ja haki rabarber ja maasikad väiksemateks tükkideks. Pane kastrulisse koos moosisuhkruga ja keeda 4-5 minutit. Lase külmkapis taheneda. Kuumuta ahi 175°C-ni (ülemine ja alumine kuumus), vooderda küpsetuspaberiga umbes 23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi. Määri vormi küljed võiga ja puista mandlilaastudega üle. Riivi mandlimass jämedalt ja vispelda kiiresti kokku või, kristallsuhkru ja muscovado suhkruga. Lisa ükshaaval munad, jätkates vispeldamist. Sega tavaline jahu, mandlijahu ja küpsetuspulber eraldi kausis ning lisa taignale, sega ettevaatlikult ühtlaseks massiks. Loputa sidrun ja riivi koor taignasse. Sega. Laota taigen ühtlase kihina koogivormi. Küpseta ahju keskel umbes 35 minutit. Kook ei tohiks olla kleepuv, kuid tunduma pehme, kui koogi peale näpuga vajutada. Lase põhjal jahtuda, tõsta vormist välja ja lase restile asetatult täielikult jahtuda. Vahusta koor ja loputa marjad. Lõika maasikad pooleks. Laota koogile kiht rabarberi-maasika moosi ning seejärel kiht vahukoort. Kaunista marjade, röstitud mandlilaastude ja sidrunmelissiga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Krõbe rabarberikook Muscovado suhkruga

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Põldmarjajäätis

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Suvine kook

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks

Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Suvejoogid

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Tikrimoosiga blondid

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.