Koostisosad
Rabarberi-maasika moos
150 g rabarberit
50 g maasikaid
100 g Dansukkeri moosisuhkrut
Koogipõhi
mandlilaaste
300 g mandlimassi
150 g toasooja võid
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
95 g Dansukkeri heledat muscovado suhkrut
3 muna
90 g tavalist jahu
50 g mandlijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 sidruni koor
Kaunistamiseks
värskeid maasikaid ja vaarikad
röstitud mandlilaaste
sidrunmelissi
Juhised
Alusta moosist. Loputa ja haki rabarber ja maasikad väiksemateks tükkideks. Pane kastrulisse koos moosisuhkruga ja keeda 4-5 minutit. Lase külmkapis taheneda. Kuumuta ahi 175°C-ni (ülemine ja alumine kuumus), vooderda küpsetuspaberiga umbes 23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi. Määri vormi küljed võiga ja puista mandlilaastudega üle. Riivi mandlimass jämedalt ja vispelda kiiresti kokku või, kristallsuhkru ja muscovado suhkruga. Lisa ükshaaval munad, jätkates vispeldamist. Sega tavaline jahu, mandlijahu ja küpsetuspulber eraldi kausis ning lisa taignale, sega ettevaatlikult ühtlaseks massiks. Loputa sidrun ja riivi koor taignasse. Sega. Laota taigen ühtlase kihina koogivormi. Küpseta ahju keskel umbes 35 minutit. Kook ei tohiks olla kleepuv, kuid tunduma pehme, kui koogi peale näpuga vajutada. Lase põhjal jahtuda, tõsta vormist välja ja lase restile asetatult täielikult jahtuda. Vahusta koor ja loputa marjad. Lõika maasikad pooleks. Laota koogile kiht rabarberi-maasika moosi ning seejärel kiht vahukoort. Kaunista marjade, röstitud mandlilaastude ja sidrunmelissiga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.