Koostisosad
Põhi
8 digestiivküpsist
40 g võid
40 g täistera tatart
Rabarberikeedis
150 g rabarberit
50 g maasikaid
95 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
20 g Dansukkeri glükoosisiirupit
Maasikajuustukook
400 g maasikaid
190 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
3 munakollast
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut
40 g DansukkerI glükoosisiirupit
300 g toorjuustu
300 ml vahukoort
Juhised
Purustage küpsised, sulatage või ja segage küpsisepuruga. Röstige tatar kuival pannil kergelt läbi ja laske jahtuda. Segage tatar küpsisepuruga ja suruge segu 18 cm diameetriga lahtikäiva koogivormi põhja. Asetage vorm pooleks tunniks sügavkülma.
Valmistage rabarberikeedis. Tõstke tükeldatud rabarber ja maasikad koos muude koostisainetega potti, kuumutage keemiseni ja keetke u. 4 minutit. Purustage blenderi abil ühtlaseks ja laske jahtuda.
Valage enamus keedisest 14 cm diameetriga koogivormi põhja, ülejäänu väiksematesse vormidesse (nendest tulevad koogikaunistused).Asetage vormid tunniks sügavkülma.
Purustage juustukoogi maasikad, segage tarretisesuhkruga ja keetke u. 2 minutit, laske täielikult jahtuda. Vahustage munakollased tuhksuhkru ja glükoosisiirupiga. Lisage toorjuust ning segage ühtlaseks. Lisage jahtunud maasikapüree. Vahustage eraldi kausis koor ning segage õrnalt toorjuustuseguga.
Eemaldage koogipõhja vormilt serv ja asetage see natuke suurema (20 cm diameetriga) toidukilega vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja keskele. Tõstke suurim rabarberikeedise ketas põhjale.
Valage enamus toorjuustusegust koogile. Ülejäänu valage väikestesse vormidesse (kaunistusteks). Asetage u. 4 tunniks sügavkülma.
Eemaldage vormiümbris ja toidukile ning kaunistage kook väiksemates vormides valmistatud toorjuustu ja keedise kujunditega ning värskete maasikatega. Serveerimisel laske enne lahti lõikamist 15–20 minutit toatemperatuuril sulada.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.