Koostisosad
Põhi
8 digestiivküpsist
40 g võid
40 g täistera tatart
Rabarberikeedis
150 g rabarberit
50 g maasikaid
95 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
20 g Dansukkeri glükoosisiirupit
Maasikajuustukook
400 g maasikaid
190 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
3 munakollast
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut
40 g DansukkerI glükoosisiirupit
300 g toorjuustu
300 ml vahukoort
Juhised
Purustage küpsised, sulatage või ja segage küpsisepuruga. Röstige tatar kuival pannil kergelt läbi ja laske jahtuda. Segage tatar küpsisepuruga ja suruge segu 18 cm diameetriga lahtikäiva koogivormi põhja. Asetage vorm pooleks tunniks sügavkülma.
Valmistage rabarberikeedis. Tõstke tükeldatud rabarber ja maasikad koos muude koostisainetega potti, kuumutage keemiseni ja keetke u. 4 minutit. Purustage blenderi abil ühtlaseks ja laske jahtuda.
Valage enamus keedisest 14 cm diameetriga koogivormi põhja, ülejäänu väiksematesse vormidesse (nendest tulevad koogikaunistused).Asetage vormid tunniks sügavkülma.
Purustage juustukoogi maasikad, segage tarretisesuhkruga ja keetke u. 2 minutit, laske täielikult jahtuda. Vahustage munakollased tuhksuhkru ja glükoosisiirupiga. Lisage toorjuust ning segage ühtlaseks. Lisage jahtunud maasikapüree. Vahustage eraldi kausis koor ning segage õrnalt toorjuustuseguga.
Eemaldage koogipõhja vormilt serv ja asetage see natuke suurema (20 cm diameetriga) toidukilega vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja keskele. Tõstke suurim rabarberikeedise ketas põhjale.
Valage enamus toorjuustusegust koogile. Ülejäänu valage väikestesse vormidesse (kaunistusteks). Asetage u. 4 tunniks sügavkülma.
Eemaldage vormiümbris ja toidukile ning kaunistage kook väiksemates vormides valmistatud toorjuustu ja keedise kujunditega ning värskete maasikatega. Serveerimisel laske enne lahti lõikamist 15–20 minutit toatemperatuuril sulada.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Juustukook igal kujul
Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks
Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Küpsetame plaadikooke
Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.