Maasika-rabarberikeedisega keeruküpsised

u. 20 tk

PT1H

u. 2 tundi

Hinne (3 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Maasika-rabarberikeedis
50 g maasikaid
50 g rabarberit
50 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi

Taigen
120 g nisujahu
30 g Dansukkeri tuhksuhkrut
100 g toasooja võid
1 munakollane

Beseetäidis
1 munavalge
85 g Dansukkeri ekstrapeent valget suhkrut

Juhised

Puhastage ja hakkige maasikad ja rabarber, segage kastrulis tarretisesuhkruga, kuumutage keemiseni ja keetke madalal kuumusel umbes 1 minut. Purustage segu blenderi abil ühtlaseks ja asetage vähemalt tunniks külmikusse.

Segage jahu tuhksuhkruga, hakkige või ning lisage jahusegule, mudige ühtlaseks puruks. Lisage munakollane ja sõtkuge kiirelt taignaks. Katke taignakauss toidukilega ja asetage vähemalt pooleks tunniks külmikusse.

Vahustage munavalge tugevaks vahuks, lisage suhkur. Vaht peaks olema väga tugev.

Rullige taignast 40 x 20 cm põhi. Määrige maasikakeedis põhjale, seejärel katke põhi beseega. Veeretage taigen pikemast otsast alustades rulliks ja asetage pooleks tunniks sügavkülma tahenema.

Kuumutage ahi 150 °C kraadini. Lõigake rull 1–2 cm laiadeks viiludeks ja laduge viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Küpsetage ahju keskmisel siinil umbes 20 minutit.

Hüva nõu: retseptis toodud keedise asemel võite kasutada ka muud meelepärast moosi või marmelaadi.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.