Lõhevaht

10 portsjonit

Hinne (7 tk)

Koostisosad

3 želatiinilehte
2 dl lahjat creme fraiche’i
200 g Philadelphia maitsestamata toorjuustu
300 g keedetud lõhet
100 g kooritud krevette
100 g punast kalamarja
1 spl peenelt riivitud sidrunikoort
2 spl peeneks hakitud tilli
1 dl peeneks viilutatud porrulauku
1 tl paprikapulbrit
2 ml valget pipart

Lisandiks
10 viilu värsket suitsulõhet
30 koorikuga krevetti
1 laim
tilli
salatilehti

Kaste
3 spl Dansukkeri heledat siirupit
3 spl valge veini äädikat
2-3 tl Colmansi sinepipulbrit (kange sinepipulber)
3 spl rapsiõli

Juhised

Leotage želatiinilehti piisavas koguses vees. Segage creme fraiche’i koort ja juustu, kuni mass on ühtlane. Lisage muud koostisained. Võtke želatiinilehed veest ning sulatage need kastrulis või mikrolaineahjus. Võtke pisut segu ning lisage sellele želatiin, misjärel segage see lõhemassi sisse. Segage korralikult läbi. Jagage vaht 10 portsjonina vormidesse. Asetage külmkappi tarretuma. Pange igale taldrikule mõned salatilehed. Keerake vaht salatile. Kaunistage lõheviilu, krevettide, laimilõigu ja tillivarrega. Segage kokku kastme koostisained ja lisage taldrikule ka pisut kastet.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Lihavõtte maiuspalad

Siit leiad nii küpsetisi, maiustusi ja magustoite retsepte tõeliselt rõõmsateks lihavõttepühadeks.

Tikrimoosiga blondid

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.

Kohvijook

Külma ilma joogid

Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Pannkoogid õunakompoti ja sidrunikreemiga

Pannkoogid

Pannkoogid meeldivad nii lastele kui täiskasvanutele. Pannkoogid sobivad ideaalselt vahepalaks, piknikukorvi, brunch’iks või magustoiduks ning neid on lihtne erinevate maitsvate lisanditega varieerida.

Apelsinimarmelaad

Tsitruste aeg

Kas saab olla midagi paremat kui alustada päeva nautides hommikukohvi või tee kõrvale röstsaiaviilu, millel sillerdab kutsuvalt maitsev omavalmistatud marmelaad? Talvistel poelettidel pikutavad hooaja tsitrusviljad pakuvad kuhjaga inspiratsiooni.

Šokolaadikook

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.