Koostisosad
3 želatiinilehte
2 dl lahjat creme fraiche’i
200 g Philadelphia maitsestamata toorjuustu
300 g keedetud lõhet
100 g kooritud krevette
100 g punast kalamarja
1 spl peenelt riivitud sidrunikoort
2 spl peeneks hakitud tilli
1 dl peeneks viilutatud porrulauku
1 tl paprikapulbrit
2 ml valget pipart
Lisandiks
10 viilu värsket suitsulõhet
30 koorikuga krevetti
1 laim
tilli
salatilehti
Kaste
3 spl Dansukkeri heledat siirupit
3 spl valge veini äädikat
2-3 tl Colmansi sinepipulbrit (kange sinepipulber)
3 spl rapsiõli
Juhised
Leotage želatiinilehti piisavas koguses vees. Segage creme fraiche’i koort ja juustu, kuni mass on ühtlane. Lisage muud koostisained. Võtke želatiinilehed veest ning sulatage need kastrulis või mikrolaineahjus. Võtke pisut segu ning lisage sellele želatiin, misjärel segage see lõhemassi sisse. Segage korralikult läbi. Jagage vaht 10 portsjonina vormidesse. Asetage külmkappi tarretuma. Pange igale taldrikule mõned salatilehed. Keerake vaht salatile. Kaunistage lõheviilu, krevettide, laimilõigu ja tillivarrega. Segage kokku kastme koostisained ja lisage taldrikule ka pisut kastet.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.