Koostisosad
200 g toasooja võid või margariini
100 ml Dansukkeri valget või pruuni kristallsuhkrut
1 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
450 ml nisujahu
Toiduvärvi
Koogikaunistusi ja maiustusi
Juhised
Vahustage või suhkruga heledaks vahuks. Lisage jahu ja segage kuni moodustub taignapuru. Valage puru jahuga ülepuistatud tööpinnale ning sõtkuge taignaks. Jaotage tükkideks samamoodi nagu mõmmiküpsiste retseptis.
Kui soovite pruuni värvi taignat, asendage 50 ml jahu sama koguse kakaopulbriga. Küpsiste maitse ja värvi varieerimiseks võite asendada ka kristallsuhkru Muscovado suhkruga.
Veeretage taignast meelepärase kujuga elukad või asjad. Küpsetage ahju keskmisel siinil 200 °C kraadi juures u. 15 minutit. Laske traatrestile laotult jahtuda. Kaunistage jahtunud küpsised. Kui soovite valmistada pulgaküpsiseid, torgake küpsistesse kohe ahjust välja võttes kokteilitikk.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.