Koostisosad
300 g nisujahu
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
200 g külma võid
1 munakollane
Glasuur
1 munavalge
2 ml äädikat
4 dl Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
Segage glasuuri koostisained mikseri abil paksuks siledaks massiks.
Töödelge jahu, suhkrud ja või mikseri abil või näppides ühtlaseks puruks, lisage munakollane. Ärge taignat liiga palju sõtkuge. Asetage taigen vähemalt 1 tunniks külmikusse. Eelsoojendage ahi 200°C-ni. Rullige taigen lahti ja lõigake vormide abil meelepärase kujuga küpsisteks. Küpsetage ahju alumisel siinil u. 8 minutit. Tõstke plaat ahjust välja ning kaunistage jahtunud küpsiseid näiteks nii:
Küpsisekalender
Rullige taigen u. 2 cm paksuseks. Lõigake taignast ümmargused küpsised. Valmistage glasuur ja sulatage veidi šokolaadi veevannil. Katke valmis küpsised glasuuriga ja oodake kuni glasuur on kuiv. Kirjutage sulašokolaadiga küpsistele numbrid 1-24. Kui šokolaadi kasutada ei soovi, võite numbrid ka lihtsalt glasuuriga otse küpsistele kirjutada.
Istekohakaardid
Teie külalistele meeldib kindlasti otsida oma istekohta maitsvatelt küpsistelt ja siis õige küpsis preemiaks põske pista!
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.