Liivaküpsised

Selle baasretsepti põhjal saab valmistada mitmeid erinevaid maiuspalu!

u. 50 tk

2 tundi

Hinne (55 tk)

Koostisosad

300 g nisujahu
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
200 g külma võid
1 munakollane

Glasuur
1 munavalge
2 ml äädikat
4 dl Dansukkeri tuhksuhkrut

Juhised

Segage glasuuri koostisained mikseri abil paksuks siledaks massiks.

Töödelge jahu, suhkrud ja või mikseri abil või näppides ühtlaseks puruks, lisage munakollane. Ärge taignat liiga palju sõtkuge. Asetage taigen vähemalt 1 tunniks külmikusse. Eelsoojendage ahi 200°C-ni. Rullige taigen lahti ja lõigake vormide abil meelepärase kujuga küpsisteks. Küpsetage ahju alumisel siinil u. 8 minutit. Tõstke plaat ahjust välja ning kaunistage jahtunud küpsiseid näiteks nii:

Küpsisekalender
Rullige taigen u. 2 cm paksuseks. Lõigake taignast ümmargused küpsised. Valmistage glasuur ja sulatage veidi šokolaadi veevannil. Katke valmis küpsised glasuuriga ja oodake kuni glasuur on kuiv. Kirjutage sulašokolaadiga küpsistele numbrid 1-24. Kui šokolaadi kasutada ei soovi, võite numbrid ka lihtsalt glasuuriga otse küpsistele kirjutada.

Istekohakaardid
Teie külalistele meeldib kindlasti otsida oma istekohta maitsvatelt küpsistelt ja siis õige küpsis preemiaks põske pista!

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.