Koostisosad
1 dl vahukoort
50 g võid või margariini
200 g kvaliteetset piimašokolaadi
100 g kvaliteetset tumedat šokolaadi
2 spl Cointreau likööri
1 laimi riivitud koor
Katteks
100 g jahvatatud mandleid
1 1/2 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 spl Dansukkeri Glükoosisiirupit
kollast ja rohelist toiduvärvi
25 g valget šokolaadi
Juhised
Peske laim hoolikalt puhtaks ning riivige koor.
Segage paksupõhjalises kastrulis koor rasvainega, lisage väikesteks tükkideks murtud šokolaad. Segage kuni šokolaad on sulanud. Lisage liköör ja riivitud laimi koor. Valage madalasse fooliumvormi ja jätke tahenema.
Segage jahvatatud mandlid tuhksuhkru ja glükoosisiirupiga. Jaotage segu kaheks võrdseks osaks ning värvige üks mass toiduvärvidega roheliseks ja teine kollaseks. Jaotage trühvlimass samuti kaheks võrdseks osaks, rullige värviline mandlimass sama suurteks ristkülikuteks ja asetage trühvlimassile, lõigake ruutudeks.
Asetage valge šokolaad kilest tordipritsi, siduge pritsi lahtine ots tugevalt sõlme. Hoidke pritsi kuumas vees kuni šokolaad sulab. Lõigake pritskotti ava ning pritsige trühvlid üle valge šokolaadiga. Säilitage jahedas.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.