Lihavõtte kook

u. 12 tükki

Hinne (13 tk)

Koostisosad

Taigen
3 dl nisujahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
100 g võid või margariini
1/2 dl Dansukkeri valget suhkrut

Täidis
150 g mandleid
75 g võid või margariini
3 muna
1 1/2 dl Dansukkeri valget suhkrut
1 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut

Kaunistamiseks
4 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
vett
kollast toiduvärvi

Juhised

Töödelge taigna koostisained ühtlaseks massiks ning vormige pall. Asetage tunniks külma. Rullige taigen õhukeseks. Vooderdage lahtikäiv koogivorm (u. 25 cm Ø) taignaga. Jahvatage mandlid. Sulatage rasvaine. Kloppige munad mõlema suhkruga heledaks vahuks, lisage mandlijahu ning rasvaine. Valage täidis taignaga vooderdatud koogivormi. Küpsetage ahju keskmises osas 175 °C kraadi juures umbes 20 minutit. Tõstke jahtunud kook vormist välja. Segage tuhksuhkur, vesi ja toiduvärv glasuuriks ning kaunistage kook.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad

Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.