Lihavõtte kook

u. 12 tükki

Hinne (25 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Taigen
3 dl nisujahu
1/2 tl küpsetuspulbrit
100 g võid või margariini
1/2 dl Dansukkeri valget suhkrut

Täidis
150 g mandleid
75 g võid või margariini
3 muna
1 1/2 dl Dansukkeri valget suhkrut
1 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut

Kaunistamiseks
4 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
vett
kollast toiduvärvi

Juhised

Töödelge taigna koostisained ühtlaseks massiks ning vormige pall. Asetage tunniks külma. Rullige taigen õhukeseks. Vooderdage lahtikäiv koogivorm (u. 25 cm Ø) taignaga. Jahvatage mandlid. Sulatage rasvaine. Kloppige munad mõlema suhkruga heledaks vahuks, lisage mandlijahu ning rasvaine. Valage täidis taignaga vooderdatud koogivormi. Küpsetage ahju keskmises osas 175 °C kraadi juures umbes 20 minutit. Tõstke jahtunud kook vormist välja. Segage tuhksuhkur, vesi ja toiduvärv glasuuriks ning kaunistage kook.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.