Leivajuuretise baasretsept

Hinne (60 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

1 1/2 dl vett
200 g rukkijahu või nisujahu
100 g riivitud õuna

Juhised

Soojendage vesi 35°C-ni. Lisage jahu ja riivitud õun. Valage segu 2-liitrisesse kaanega suletavasse klaasnõusse (nt. purki). Hoidke purki 26-30°C kraadi juures 3 päeva. Segage kord päevas korralikult läbi.

Neljandal päeval valage juuretis taignakaussi, lisage 200 g jahu ja 2 dl 35°C-kraadist vett. Segage korralikult läbi ja jätke veel 24-ks tunniks 26-30°C kraadisesse soojusesse seisma. Viiendal päeval on juuretis kasutamiseks valmis, siis tuleks teda edasi säilitada külmkapis. Juuretis säilib külmkapis 7 päeva, selle möödumisel tuleks jällegi lisada 1 dl vett ja 200 g jahu. Nisujahu juuretisest valmistatakse saia ja rukkijahu juuretisest valmistatakse leiba.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.