Leib kreeka pähklitega

2 pätsi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Õhtul:

100 g rukkijahujuuretist (vt. leivajuuretise baasretsept)
3 dl vett
3 dl durum-nisujahu
……………
500 g kooritud ja riivitud õuna
1 dl Dansukkeri tumedat Muscovado Suhkrut
……………..
200 ml purustatud rukkiteri
3 dl keeva vett

Hommikul:

Juuretis, õunasegu ja leotatud purustatud rukkiterad
7 dl durum-nisujahu
2 dl rukkijahu
2 dl tatrahelbeid
2 dl päevalille seemneid
200 g kreeka pähkleid
1 dl linaseemneid
1 spl aniisi- ja tilliseemneid
3 tl soola

Juhised

Segage juuretis taignakausis veega ja lisage jahu. Katke kauss kaane või toidukilega ning laske seista u. 25°C soojuses üle öö. Segage riivitud õun Muscovado suhkruga ja asetage külmkappi. Asetage purustatud rukkiterad kaussi ning valage üle keeva veega, jätke paisuma. Hommikul segage suures kausis omavahel juuretis, õunasegu ja purustatud rukkiterad. Lisage ülejäänud koostisained ja segage hoolikalt. Katke kauss toidukilega ja jätke taigen 2-3 tunniks kerkima, kuni taigna kogus on kahekordistunud. Jaotage taigen kahte rasvainega määritud 2-liitrisesse leivavormi. Puistake leivad üle vähese rukkujahuga. Jätke leivad veel 1 tunniks kerkima. Asetage leivad 250°C kraadini soojendatud ahju alumisele restile. Vähendage ahju temperatuur 200°C kraadini ning jätkake küpsetamist kuni leiva sisetemperatuur on 98°C. Selleks kulub umbes 1 tund. Kui leiva sisetemperatuur on madalam saab leib nätske. Kallutage leivad vormidest välja ja laske restil jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Krõbe rabarberikook Muscovado suhkruga

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Põldmarjajäätis

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Suvine kook

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks

Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Suvejoogid

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Tikrimoosiga blondid

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.