Leib kreeka pähklitega

2 pätsi

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Õhtul:

100 g rukkijahujuuretist (vt. leivajuuretise baasretsept)
3 dl vett
3 dl durum-nisujahu
……………
500 g kooritud ja riivitud õuna
1 dl Dansukkeri tumedat Muscovado Suhkrut
……………..
200 ml purustatud rukkiteri
3 dl keeva vett

Hommikul:

Juuretis, õunasegu ja leotatud purustatud rukkiterad
7 dl durum-nisujahu
2 dl rukkijahu
2 dl tatrahelbeid
2 dl päevalille seemneid
200 g kreeka pähkleid
1 dl linaseemneid
1 spl aniisi- ja tilliseemneid
3 tl soola

Juhised

Segage juuretis taignakausis veega ja lisage jahu. Katke kauss kaane või toidukilega ning laske seista u. 25°C soojuses üle öö. Segage riivitud õun Muscovado suhkruga ja asetage külmkappi. Asetage purustatud rukkiterad kaussi ning valage üle keeva veega, jätke paisuma. Hommikul segage suures kausis omavahel juuretis, õunasegu ja purustatud rukkiterad. Lisage ülejäänud koostisained ja segage hoolikalt. Katke kauss toidukilega ja jätke taigen 2-3 tunniks kerkima, kuni taigna kogus on kahekordistunud. Jaotage taigen kahte rasvainega määritud 2-liitrisesse leivavormi. Puistake leivad üle vähese rukkujahuga. Jätke leivad veel 1 tunniks kerkima. Asetage leivad 250°C kraadini soojendatud ahju alumisele restile. Vähendage ahju temperatuur 200°C kraadini ning jätkake küpsetamist kuni leiva sisetemperatuur on 98°C. Selleks kulub umbes 1 tund. Kui leiva sisetemperatuur on madalam saab leib nätske. Kallutage leivad vormidest välja ja laske restil jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.