Koostisosad
40 leedriõiekobarat
3 sidrunit
2 liitrit keeva vett
1 1/2 kg Dansukkeri kristallsuhkrut
50 g sidrunhapet
Juhised
Loputage leedriõiekobarad voolava vee all ning nõrutage köögipaberil. Asetage kobarad suurde kaussi. Peske hoolikalt sidrunid, viilutage need ning valage viilud leedriõitele. Valage nii õied kui sidruniviilud keeva veega üle. Lisage suhkur ja segage kuni see lahustub. Lisage sidrunhape. Katke kauss kaanega ning jätke kolmeks päevaks maitsestuma. Kurnake ja valage vedelik steriliseeritud pudelitesse. Säilitage külmikus või sügavkülmas.
Maitse varieerimiseks: lisage 1 kaneelikoor või 1 spl värsket riivitud ingverit
Sama maitsva siirupi saate selle retsepti abil valmistada ka näiteks sireliõitest või mustsõstralehtedest.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad
Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.