Leedriõieglasuuriga keeks

10-le

PT55M

50 minutit

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

300 g Dansukkeri ökosuhkrut
250 g toasooja võid
3 muna
270 g nisujahu
8 g küpsetuspulbrit
Poole sidruni koor
Vormi määrimiseks võid ja riivsaia

Glasuur
180 g Dansukkeri tuhksuhkrut
15 ml sidrunimahla
15 ml leedriõiesiirupit

Kaunistamiseks
Söödavaid lilli

Juhised

Eelkuumutage ahi 175°C-ni.

Vahustage või suhkruga kohevaks. Lisage vahustamist jätkates ükshaaval munad.

Segage omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisage õrnalt segades võivahule. Lisage ka riivitud sidrunikoor.

Määrige 1.5 liitrine keeksivormvõiga ja puistake üle riivsaiaga. Valage taigen vormi ja küpsetage ahju alumisel siinil u. 40 minutit.

Tõstke keeks ahjust ja laske veidi jahtuda, seejärel kummutage keeks vormist välja ja laske köögirätikuga kaetult täielikult jahtuda.

Segage kokku glasuuri koostisained ja määrige glasuur keeksile, kaunistage lilledega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.