Leedriõieglasuuriga keeks

10-le

PT55M

50 minutit

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

300 g Dansukkeri ökosuhkrut
250 g toasooja võid
3 muna
270 g nisujahu
8 g küpsetuspulbrit
Poole sidruni koor
Vormi määrimiseks võid ja riivsaia

Glasuur
180 g Dansukkeri tuhksuhkrut
15 ml sidrunimahla
15 ml leedriõiesiirupit

Kaunistamiseks
Söödavaid lilli

Juhised

Eelkuumutage ahi 175°C-ni.

Vahustage või suhkruga kohevaks. Lisage vahustamist jätkates ükshaaval munad.

Segage omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisage õrnalt segades võivahule. Lisage ka riivitud sidrunikoor.

Määrige 1.5 liitrine keeksivormvõiga ja puistake üle riivsaiaga. Valage taigen vormi ja küpsetage ahju alumisel siinil u. 40 minutit.

Tõstke keeks ahjust ja laske veidi jahtuda, seejärel kummutage keeks vormist välja ja laske köögirätikuga kaetult täielikult jahtuda.

Segage kokku glasuuri koostisained ja määrige glasuur keeksile, kaunistage lilledega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Vanilliruudud sõstardega

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Laimikook vaarikakeerudega

Taevalik vaarikas

Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.