Koostisosad
Põhi
150 g külma võid
75 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
210 g nisujahu
1 munakollane
Laimitäidis
4 munakollast
320 g crème fraîched
75 g Dansukkeri tuhksuhkrut
1 1/2 spl maisitärklist
1/2 laimi koor
2 laimi mahl
Kaunistamiseks
Värskeid maasikaid
1 laimi koor
Juhised
Eelsoojendage ahi 175°C-ni.
Lõigake või kuubikuteks ja töödelge koos ülejäänud taigna koostisainetega ühtlaseks massiks. Veeretage pall, katke toidukilega ja asetage u. 30 minutiks külmkappi. Suruge taigen lahtikäiva koogivormi põhja.
Küpsetage pirukapõhja ahju keskmisel siinil ca 10 minutit. Vahepeal valmistage täidis, kloppides kõik täidise koostisained ühtlaseks kreemjaks massiks.
Valage täidis pirukapõhjale ja küpsetage veel 15-20 minutit. Laske jahtuda.
Tõstke jahtunud pirukas 3 tunniks külmkappi tahenema. Kaunistage värskete maasikate ja riivitud laimikoorega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Pühadehõngulised küpsetised
Jõuludeks küpsetamine on alati eriline kogemus. See on nagu kindel varjupaik, siin peetakse alati traditsioonidest kinni.

Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.

Jõuluküpsised
Jõuluküpsised on midagi palju enamat kui piparkoogid! Klassikalised jõulukujundusega küpsised sobivad ideaalselt lauale jõulu toidu juurde või väikeseks jõulukingituseks armsale inimesele.

Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?

Jõuluhõngulised magustoidud
Talveaeg lõhnab apelsinide ja safrani järele. Need lõhnad jutustavad sellest, et leidub kohti, kus ei ole sama pime ja külm nagu siin Põhjamaal.

Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.