Koostisosad
4 tuunikala steiki
Marinaad
1 spl sojakastet
2 spl laimimahla
1 spl taimeõli
3 spl Dansukkeri heledat siirupit
1/2 tl pipart
Köögiviljad
2 peeneks hakitud küüslauguküünt
1 sektoriteks lõigatud punane sibul
1 õhukesteks viiludeks lõigatud porrulauk
200–300 g viilutatud värskeid šampinjone
1–2 spl õli
Soola ja pipart
Kaste
1 spl sinepipulbrit
1 spl vett
1 spl õli
1 spl Dansukkeri heledat siirupit
Juhised
Segage sojakastmest, laimimahlast, õlist, siirupist ja piprast kokku marinaad. Laske toorestel tuunisteikidel 15–30 minutit marinaadis maitsestuda. Seejärel segage kokku kastme koostisained. Praadige köögiviljad pannil õliga peaaegu pehmeks. Seejärel tõstke need pannilt ära ja asetage sooja. Seejärel praadige tuunikalasteike pannil umbes 2 minutit mõlemalt poolt. Maitsestage soola ja pipraga. Serveerige kala juurviljade ja kastmega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad
Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.