Koostisosad
Vaarikaželee
200 g vaarikaid (umbes 100 g mahla)
50 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
Põhi
100 g võid
150 g digestiivküpsiseid
Kate
1 laimi riivitud koor
5 munakollast
1 purk magustatud kondenspiima (400 g)
2 spl Dansukkeri heledat siirupit
100 ml värskelt pressitud laimimahla, umbes 3-4 suurt laimi
Kaunistamiseks
vahukoort
laimikoore ribasid
Juhised
Alusta vaarikaželeest. Suru vaarikad läbi peene sõela ja vala mahl ja tarretisesuhkur kastrulisse. Keeda 30 sekundit. Vala kaussi ja lase külmkapis täielikult jahtuda. Kuumuta ahi 175°C-ni (ülemine ja alumine kuumus) ja valmista koogipõhi. Sulata või ja purusta küpsised. Sega kokku ja suru puru umbes 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja. Küpseta ahju alumises osas umbes 10 minutit. Samal ajal valmista kate. Loputa ja puhasta laim leiges vees ning riivi koor kaussi. Lisa munakollased, kondenspiim, siirup ja värskelt pressitud laimimahl. Vala segu koogipõhjale ja tõsta kattele täppidena vaarikaželee törtsukesed. Keeruta puidust grillvarda abil törtsukestest ilusad vaarikakeerud. Alanda ahju temperatuuri 150°C-ni ja küpseta kooki ahju alumises osas umbes 15 minutit. Lase jahtuda ja seejärel jahuta vähemalt 3 tundi külmkapis. Kaunista vahukoore ja laimikooreribadega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.