Laimi-rosmariinimõdu

mõdu, sima, kodune mõdu, kääritatud jook, kali

Hinne (9 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

4 l vett
250 g Dansukkeri fariinsuhkrut
250 g Dansukker kristallsuhkrut
4 laimi
6 oksa rosmariini
1/5 tl presspärmi (hernetera suurune tükk)

kristallsuhkrut, rosinaid

Juhised

1. Valage suhkrud keedunõusse, keetke eraldi nõus pool veekogusest ja lisage suhkrutele. Koorige kahelt laimilt roheline koore osa ja jätke see alles, pigistage kõigist neljast laimist mahl. Lisage laimikoor ja mahl suhkruveele. Nüüd lisage rosmariinoksad ja ülejäänud keedetud vesi. Jahutage käesoojaks ja lisage tassitäies vedelikus lahustatud pärm. Jätke u. 24 tunniks toasoojusesse käärima. 

2. Kurnake vedelik ja valage pudelitesse. Lisage igasse pudelisse 1 tl suhkrut ja mõned rosinad. Asetage pudelid (mitte õhukindlalt suletud!) külma. Mõdu on valmis umbes nädala pärast, kui rosinad on pinnale tõusnud. Hoidke jahedas ja tarbige lõpuni umbes nädala jooksul.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.