Lagritsa-mandli iiris

1 väike plaat

Hinne (1 tk)

Koostisosad

3 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
1 dl Dansukkeri heledat siirupit
2 dl vahukoort
2 dl hakitud magusaid mandleid
1 dl hakitud lagritsat

Juhised

Segage paksupõhjalises keedunõus omavahel suhkur, siirup ja koor ning kuumutage aegajalt segades keemiseni.
Alandage kuumust ja laske segul 20 – 30 minutit (134 °C) vaikselt mullitada, kuni vedelik paksuks muutub.
Vahepeal hakkige mandlid ja lagrits ja puistake pool hakitud kogustest küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi põhja.
Kui karamell on valmis, segage sinna sisse ülejäänud pool mandlitest ja lagritsast ning valage segu ahjuvormi.
Jätke toatemperatuuril jahtuma.
Murdke jahtunud iiris tükkideks. Säilitamisel tuleks iirisekihtide vahele asetada küpsetuspaber, et tükid omavahel kokku ei kleepuks.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Isevalmistatud jäätis

Valmistage suvel endale ise jäätist! Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Suvine hommikusöök

Oleme siia kogunud oma lemmikud teie parima ja stressivaba suvise hommikusöögi jaoks. Millega soovite päeva alustada?

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Värskendavad suvejoogid

Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Juustukook igal kujul

Miks mitte pakkuda peol tordi asemel hoopis kreemjat ja hapukat juustukooki? Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega.

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge.