Koostisosad
3 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
1 dl Dansukkeri heledat siirupit
2 dl vahukoort
2 dl hakitud magusaid mandleid
1 dl hakitud lagritsat
Juhised
Segage paksupõhjalises keedunõus omavahel suhkur, siirup ja koor ning kuumutage aegajalt segades keemiseni.
Alandage kuumust ja laske segul 20 – 30 minutit (134 °C) vaikselt mullitada, kuni vedelik paksuks muutub.
Vahepeal hakkige mandlid ja lagrits ja puistake pool hakitud kogustest küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi põhja.
Kui karamell on valmis, segage sinna sisse ülejäänud pool mandlitest ja lagritsast ning valage segu ahjuvormi.
Jätke toatemperatuuril jahtuma.
Murdke jahtunud iiris tükkideks. Säilitamisel tuleks iirisekihtide vahele asetada küpsetuspaber, et tükid omavahel kokku ei kleepuks.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Hõrgutavad pühad
Esimene advent toob majja jõulumeeleolu. Süüdake esimene küünal, valage tassi kohv ja pakkuge perele oivaliselt lõhnavaid küpsetisi. Ilmselt on mõnda asja mõistlik kohe alguses üks ports rohkem teha, sest siis on külmkapist pühade alguseks ehk veel midagi võtta.
Piparkoogid
Kas on veel midagi paremat otse ahjust tulnud piparkookide lõhnast? Jah, see miski peaks olema nende maitse.
Jõulumaiustused
Jõulumaiustused on kohustuslikud kõigile, kellele meeldib maiustada. Pane kommilauale kodus valmistatud iirisekommid, pralineed ja trühvlid.
Jõulujoogid
Siin on soovitusi mida näppu võtta nii suurtele kui ka väikestele jõulupühalistele.
Kõige maitsvam jõulupakk
Kõige toredam on saada ja teha selliseid jõulukinke, mis on ise käsitsi valmistatud ja rõõmuga täidetud. Mis oleks veel südamlikum kui hõrgud maiustused, jõuluhõngulised küpsised ja maitsvad marmelaadid?
Armastusega valmistatud jõuluküpsetised
Leia retsepte ja inspiratsiooni ainulaadsete jõulusüdamete jaoks kõigile, kellest hoolid.