Küüslaugukurgid

umbes 1,5 kg

Hinne (0 tk)

Koostisosad

30 väikest kurki
1 sibul
2 värsket punast tšillipipart
10 küüslauguküünt

Marinaad
500 ml vett
100 ml 24% söögiäädikat või 200 ml 12% söögiäädikat
200 g Dansukkeri valget või pruuni kristallsuhkrut
60 g soola
1 jupp tükeldatud värsket mädarõikajuurikat 

Juhised

Peske kurgid hoolikalt puhtaks. Koorige, poolitage ning viilutage sibul. Loputage tsillipiprad puhtaks, poolitage pikkupidi ning eemaldage seemned. Koorige küüslauk. Laduge kurgid vaheldumisi sibula, küüslaugu ja tšilliga soojadesse puhastesse purkidesse.

Segage marinaadi koostisained omavahel keedunõus ning laske keema tõusta. Tõste keedunõu pliidilt, laske jahtuda ning valage marinaad kurkidele. Lisage igasse purki 2 tükikest mädarõigast. Sulgege purgid õhukindlalt. Laske enne serveerimist 4 nädalat maitsestuda. Säilitage külmas.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad

Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.