Küüslaugukuklid

umbes 35 tk

Hinne (4 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

50 g pärmi
5 dl käesooja vett
2 spl Dansukkeri Leivasiirupit
2 tl soola
3 pressitud küüslauguküünt
12 dl nisujahu

Määrimiseks
küüslaugumaitselist grilliõli

Juhised

Murendage pärm kaussi. Lisage vesi ja segage, kuni pärm on lahustunud. Lisage leivasiirup, sool ja küüslauk. Lisage vähehaaval sõtkudes nisujahu kuni taigen enam kausi servade külge ei kleepu. Laske köögirätikuga kaetult kerkida 15 minutit. Valage taigen jahuga ülepuistatud tööpinnale ja sõtkuge siledaks. Vormige taignast piklikud pätsid ja laduge need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laske veel 30 minutit kerkida. Määrige kukleid grilliõliga. Küpsetage ahju keskmises osas 225 kraadi juures 15 minutit. Laske restil jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.