Kuum šokolaad

Enamikul meist on toredaid mälestusi seoses kuuma šokolaadiga. Seda on mõnus juua nii reisil olles kui ka kodus diivanil pragiseva kaminatule ees istudes. Siin on mõned näpunäited selle kohta, kuidas oma kuum šokolaad veelgi erilisemaks muuta.

2 tassitäit

25 minutit

Hinne (30 tk)

Koostisosad

100 g tumedat šokolaadi
400 ml piima
200 ml kohvikoort
2 spl Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut

Maitsestamise variandid
2 tl jahvatatud kaneeli + 1/2 peenelt hakitud tšillipipart
200 g vaarikaid
500-600 ml tequilat

Kaunistamise variandid
Vahukoor
Mini-vahukommid
Šokolaadinööbid
Dansukkeri ökoloogiline hele siirup
Jahvatatud kardemon/kaneel/kakao

Juhised

Hakkige šokolaad peeneks. Kuumutage piim, koor ja suhkrud paksupõhjalises kastrulis, lisage kuumale segule šokolaad ja soovitud maitseained. Kuumutage keskmisel kuumusel ning segage kuni šokolaad on sulanud. Ärge keetke!

Jaotage šokolaad kahte tassi ning kaunistage.

Hüva nõu
Näputäis heledat Muscovado suhkrut annab veelgi täidlasema maitse!

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.