Koostisosad
Põhi
4 muna
2 dl Dansukkeri Ekstrapeent valget suhkrut
1 dl kartulijahu
1 dl nisujahu
2 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
Vanillikreem
1 muna
2 dl piima
1 spl kartulijahu
1/2 dl vahukoort
3/4 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut
Täidis
4 želatiinilehte
Vanillikreemi (retsept üleval)
3 dl vahukoort
Kaunistamiseks
300 g mandlimassi
2 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
punast toiduvärvi
Juhised
Määrige umbes 26 cm läbimõõduga ümar vorm võiga ning puistake üle riivsaiaga.
Vahustage munad koos suhkruga kergeks õhuliseks vahuks. Segage muud tordipõhja koostisosad omavahel ning lisage munadele. Valage tainas vormi ja küpsetage ahju alumises osas 175 °C umbes 40 minutit. Kallutage kook restile ning laske jahtuda. Lõigake kook kolmeks kihiks.
Leotage želatiinilehti külmas vees. Segage potis kokku vanillikreemi koostisosad ning keetke madalal kuumusel pidevalt segades kuni kreem on paksenenud. Võtke želatiinilehed veest ning segage sooja kreemi sisse. Asetage kreem jahtuma. Vahustage täidise vahukoor tugevaks vahuks ning segage jahtunud kreemi hulka.
Määrige kolmandik kreemist ühele kihile, rohkem keskele kui äärtele. Asetage peale teine kiht ning määrige vanillikreemi ka sellele. Asetage peale viimane kiht ning määrige ülejäänud vanillikreem sellele ning ka koogi külgedele. Jälgige, et enamik kreemist oleks keskel, nii et tort oleks keskelt kumer.
Hõõruge tuhksuhkur mandlimassi sisse, lisades veidi punast toiduvärvi. Rullige mandlimass kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks. Katke tort mandlimassiga, suruge see ümber koogi külgede ning lõigake üleliigne mandlimass ära.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Maiuspalad rabarberist
Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Isevalmistatud jäätis
Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Juustukook igal kujul
Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks
Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Küpsetame plaadikooke
Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.