Kuulitort

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Põhi
4 muna
2 dl Dansukkeri Ekstrapeent valget suhkrut
1 dl kartulijahu
1 dl nisujahu
2 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit

Vanillikreem
1 muna
2 dl piima
1 spl kartulijahu
1/2 dl vahukoort
3/4 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 spl Dansukkeri Vanillisuh­krut

Täidis
4 želatiinilehte
Vanillikreemi (retsept üleval)
3 dl vahukoort
Kaunistamiseks
300 g mandlimassi
2 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
punast toiduvärvi

Juhised

Määrige umbes 26 cm läbimõõduga ümar vorm võiga ning puistake üle riivsaiaga.

Vahustage munad koos suhkruga kergeks õhuliseks vahuks. Segage muud tordipõhja koostisosad omavahel ning lisage munadele. Valage tainas vormi ja küpsetage ahju alumises osas 175 °C umbes 40 minutit. Kallutage kook restile ning laske jahtuda. Lõigake kook kolmeks kihiks.

Leotage želatiinilehti külmas vees. Segage potis kokku vanillikreemi koostisosad ning keetke madalal kuumusel pidevalt segades kuni kreem on paksenenud. Võtke želatiinilehed veest ning segage sooja kreemi sisse. Asetage kreem jahtuma. Vahustage täidise vahukoor tugevaks vahuks ning segage jahtunud kreemi hulka.

Määrige kolmandik kreemist ühele kihile, rohkem keskele kui äärtele. Asetage peale teine kiht ning määrige vanillikreemi ka sellele. Asetage peale viimane kiht ning määrige ülejäänud vanillikreem sellele ning ka koogi külgedele. Jälgige, et enamik kreemist oleks keskel, nii et tort oleks keskelt kumer.

Hõõruge tuhksuhkur mandlimassi sisse, lisades veidi punast toiduvärvi. Rullige mandlimass kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks. Katke tort mandlimassiga, suruge see ümber koogi külgede ning lõigake üleliigne mandlimass ära.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.