Koostisosad
Põhi
4 muna
2 dl Dansukkeri Ekstrapeent valget suhkrut
1 dl kartulijahu
1 dl nisujahu
2 tl Dansukkeri Vanillisuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
Vanillikreem
1 muna
2 dl piima
1 spl kartulijahu
1/2 dl vahukoort
3/4 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut
Täidis
4 želatiinilehte
Vanillikreemi (retsept üleval)
3 dl vahukoort
Kaunistamiseks
300 g mandlimassi
2 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
punast toiduvärvi
Juhised
Määrige umbes 26 cm läbimõõduga ümar vorm võiga ning puistake üle riivsaiaga.
Vahustage munad koos suhkruga kergeks õhuliseks vahuks. Segage muud tordipõhja koostisosad omavahel ning lisage munadele. Valage tainas vormi ja küpsetage ahju alumises osas 175 °C umbes 40 minutit. Kallutage kook restile ning laske jahtuda. Lõigake kook kolmeks kihiks.
Leotage želatiinilehti külmas vees. Segage potis kokku vanillikreemi koostisosad ning keetke madalal kuumusel pidevalt segades kuni kreem on paksenenud. Võtke želatiinilehed veest ning segage sooja kreemi sisse. Asetage kreem jahtuma. Vahustage täidise vahukoor tugevaks vahuks ning segage jahtunud kreemi hulka.
Määrige kolmandik kreemist ühele kihile, rohkem keskele kui äärtele. Asetage peale teine kiht ning määrige vanillikreemi ka sellele. Asetage peale viimane kiht ning määrige ülejäänud vanillikreem sellele ning ka koogi külgedele. Jälgige, et enamik kreemist oleks keskel, nii et tort oleks keskelt kumer.
Hõõruge tuhksuhkur mandlimassi sisse, lisades veidi punast toiduvärvi. Rullige mandlimass kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks. Katke tort mandlimassiga, suruge see ümber koogi külgede ning lõigake üleliigne mandlimass ära.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Külma ilma joogid
Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.

Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Küpsetame plaadikooke
Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Hubane reedeõhtu
Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.