Kurgihoidis

u 1 kg

Hinne (17 tk)

Koostisosad

2 pikka kurki
2 sibulat
1 punane paprika
1 hapukas õun
1 l vett

Marinaad
1 1/2 dl vett
3/4 dl puhast 24%-list äädikat või 1 1/2 dl 12%-list äädikat
4 dl Dansukkeri kristallsuhkrut (valget või pruuni)
1 spl soola
1 spl kollaseid sinepiseemneid

Juhised

Koorige sibulad. Loputage ülejäänud aedviljad ning õun. Eemaldage õunalt ja paprikalt südamikud. Tükeldage kõik kuubikuteks.

Asetage sibula- ja paprikakuubikud kuumakindlasse kaussi. Kuumutage vesi keema ja valage see sibula-paprikasegule. Jätke 10 minutiks seisma. Valage seejärel vesi ära ja laske aedviljadel nõrguda.

Segage kokku kõik marinaadi koostisained ja kuumutage keemiseni, seejärel lisage õuna- ja aedviljakuubikud ja keetke ilma kaaneta 10 minutit.

Valage soojadesse puhastesse purkidesse.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.