Kurgihoidis

u 1 kg

Hinne (30 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

2 pikka kurki
2 sibulat
1 punane paprika
1 hapukas õun
1 l vett

Marinaad
1 1/2 dl vett
3/4 dl puhast 24%-list äädikat või 1 1/2 dl 12%-list äädikat
4 dl Dansukkeri kristallsuhkrut (valget või pruuni)
1 spl soola
1 spl kollaseid sinepiseemneid

Juhised

Koorige sibulad. Loputage ülejäänud aedviljad ning õun. Eemaldage õunalt ja paprikalt südamikud. Tükeldage kõik kuubikuteks.

Asetage sibula- ja paprikakuubikud kuumakindlasse kaussi. Kuumutage vesi keema ja valage see sibula-paprikasegule. Jätke 10 minutiks seisma. Valage seejärel vesi ära ja laske aedviljadel nõrguda.

Segage kokku kõik marinaadi koostisained ja kuumutage keemiseni, seejärel lisage õuna- ja aedviljakuubikud ja keetke ilma kaaneta 10 minutit.

Valage soojadesse puhastesse purkidesse.

Avamata purgid säilivad külmikus mõned kuud. Hoidistamisel jälgige alati hoolikalt hügieenireegleid, kasutage ainult puhtaid töövahendeid ja purke.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.