Koostisosad
Põhi
200 g kuuma veega üle kallatud, kooritud, jahvatatud mandleid
3 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
2 spl Dansukkeri Heledat Siirupit
1 spl Dansukkeri Fairtrade Vanillsuhkrut
3 muna
Vaht
200 g tumedat šokolaadi
3 dl vahukoort
2 munakollast
2 spl Dansukkeri Tumedat Muscovado Suhkrut
Kaste
1/2 liitrit (250 g) vaarikaid
2–3 spl Dansukkeri Tuhksuhkrut
Kaunistamiseks
Dansukkeri Tuhksuhkrut
Juhised
Kloppige kausis elektrilise mikseriga kokku mandlid, tuhksuhkur, siirup, vanillsuhkur ja munad. Valage tainas määritud ja jahuga üle raputatud lahtikäivasse vormi. Küpsetage ahju alumises osas 175 °C juures umbes 25 minutit. Murdke šokolaad väiksemateks tükkideks ja pange kaussi. Sulatage šokolaad veevannil või mikrolaineahjus madalal võimsusel. Vahustage munakollased ja muscovado suhkur kohevaks. Vahustage vahukoor tugevaks vahuks. Segage sulatatud šokolaad munasegusse ning lisage seejärel ka vahustatud koor. Eemaldage kook vormist ja tehke vorm puhtaks. Pange kook tagasi vormi. Valage vaht põhjale ning katke toidukilega. Asetage vorm vähemalt 3 tunniks sügavkülma. Purustage vaarikad ja maitsestage tuhksuhkruga. Serveerige kooki vaarikakastmega. Serveerimisel sõeluge tordile tuhksuhkrut.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.