Külm riisipuding

5–6 portsjonit

Hinne (49 tk)

Koostisosad

1 dl pudruriisi
2 dl vett
4 dl piima
1/2 dl Dansukkeri kristallsuhkrut
1/2 tl hoolikalt pestud sidruni riivitud koort
1/2 sidruni mahl
2 zelatiinilehte + 1 spl piima
2 dl vahukoort
2 tl Dansukkeri vanillisuhkrut

Kõrvale
3 dl pohli
2 spl vett
3/4 dl Dansukkeri moosisuhkrut

Juhised

Keetke riisi madalal kuumusel veega kuni enamvähem kogu vesi on riis sisse imendunud. Lisage piim ja jätkake keetmist kuni ka piim on riisi imendunud. Lisage suhkur, tõstke pott pliidilt ja laske jahtuda, asetage külma.

Leotage zelatiinilehti külmas vees. Vahustage koor ja maitsestage see vanillisuhkruga. Lisage sidrunikoor ja -mahl. Kuumutage 1 spl piima nt. mikrolaineahjus ja lahustage selles zelatiin. Lisage zelatiin vahule, segage ühtlaseks ja lisage seejärel jahtunud pudrule. Segage hoolikalt läbi. Jaotage magustoiduvormidesse ja asetage uuesti külma.

 

Kuumutage pohlad koos veega keemiseni ja lisage pidevalt segades moosisuhkur. Hautage madalal kuumusel 5-10 minutit. Kummutage riisipudingud vormidest välja ja serveerige koos pohlamoosiga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.