Koostisosad
Parfee
3 munakollast
140 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
200 ml vahukoort
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
1 sidruni mahl
Mandli-kaera krõbedik
45 g kooritud mandleid
75 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
100 g võid
30 g kiirkaerahelbeid
1 1/2 spl nisujahu
2 spl vahukoort
2 spl Dansukkeri heledat siirupit
1 näputäis soola
Sidrunikaste
50 g võid
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
2 spl Dansukkeri heledat siirupit
1 sidruni mahl
100 ml vahukoort
Kaunistamiseks
Sidrunmelissi oksake
Juhised
Eelsoojendage ahi 200°C-ni.
Vahustage munakollased Muscovado suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Vahustage koor ning lisage vanillisuhkur ja sidrunimahl. Segage vahukoor õrnalt munavahuga.
Jaotage segu vormidesse ja asetage vähemalt 6 tunniks sügavkülma.
Krõbediku valmistamiseks hakkige mandlid väikesteks tükkideks ja segage kõik krõbediku koostisained omavahel paksupõhjalises kastrulis. Kuumutage segu pidevalt segades keemiseni. Määrige segu küpsetuspaberile ning küpsetage 5-8 minutit, kuni krõbedik on kuldpruun. Laske jahtuda ning murdke tükkideks.
Segage omavahel kõik sidrunikreemi koostisained paksupõhjalises kastrulis ning kuumutage segu keemiseni. Keetke madalal kuumusel aegajalt segades u. 5 minutit. Jätke jahtuma.
Serveerides asetage taldrikule tükk krõbedikku, lisage sügavkülmast parfeeportsjon ning valage mõlemale veidi sidrunikastet. Puistake veidi krõbedikupuru parfeele ning kaunistage sidrunmelissi oksakesega.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel.

Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Moosid ja mahlad
Oma moosi ja mahla valmistamine on ühteaegu lihtne ja hea. Suhkur toob marjade ja puuviljade maitse esile ning pikendab Sinu meistriteoste säilivusaega.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna.

Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.