Krõbediku ja sidrunikastmega sidruniparfee

5-le

PT55M

1 tund + 6 tundi sügavkülmas

Hinne (62 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Parfee
3 munakollast
140 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
200 ml vahukoort
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
1 sidruni mahl

Mandli-kaera krõbedik
45 g kooritud mandleid
75 g Dansukkeri rafineerimata roosuhkrut
100 g võid
30 g kiirkaerahelbeid
1 1/2 spl nisujahu
2 spl vahukoort
2 spl Dansukkeri heledat siirupit
1 näputäis soola

Sidrunikaste
50 g võid
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
2 spl Dansukkeri heledat siirupit
1 sidruni mahl
100 ml vahukoort

Kaunistamiseks
Sidrunmelissi oksake

Juhised

Eelsoojendage ahi 200°C-ni.

Vahustage munakollased Muscovado suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Vahustage koor ning lisage vanillisuhkur ja sidrunimahl. Segage vahukoor õrnalt munavahuga.

Jaotage segu vormidesse ja asetage vähemalt 6 tunniks sügavkülma.

Krõbediku valmistamiseks hakkige mandlid väikesteks tükkideks ja segage kõik krõbediku koostisained omavahel paksupõhjalises kastrulis. Kuumutage segu pidevalt segades keemiseni. Määrige segu küpsetuspaberile ning küpsetage 5-8 minutit, kuni krõbedik on kuldpruun. Laske jahtuda ning murdke tükkideks.

Segage omavahel kõik sidrunikreemi koostisained paksupõhjalises kastrulis ning kuumutage segu keemiseni. Keetke madalal kuumusel aegajalt segades u. 5 minutit. Jätke jahtuma.

Serveerides asetage taldrikule tükk krõbedikku, lisage sügavkülmast parfeeportsjon ning valage mõlemale veidi sidrunikastet. Puistake veidi krõbedikupuru parfeele ning kaunistage sidrunmelissi oksakesega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Krõbe rabarberikook Muscovado suhkruga

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Põldmarjajäätis

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Suvine kook

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks

Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Suvejoogid

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Tikrimoosiga blondid

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.