Krõbe rabarberikook Muscovado suhkruga

10 tk

PT55M

u. 1 tund

Hinne (9 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Taigen
75 g röstitud täistera tatart
Soolahelbeid
125 g võid
140 g Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
140 g Dansukkeri heledat siirupit
80 g kaerahelbeid
90 g nisujahu

Täidis
500 g rabarberit
15 g sidrunimahla
12 g kartulitärklist

Juhised

Soojendage ahi 150 °C kraadini.

Röstige tatar kuival pannil, lisage paar näputäit soolahelbeid, segage läbi ja tõstke jahtuma.
Sulatage või, lisage Muscovado suhkur ja siirup. Segage kuni suhkur on sulanud. Lisage kaerahelbed ning jahu ja segage ühtlaseks.

Puhastage ja hakkige rabarber, kuumutage koos sidrunimahlaga natuke pehmemaks. Määrige küpsetusvorm võiga, katke põhi rabarberiga, puistake üle kartulitärklisega ja segage veidi läbi.

Valage taigen rabarberile ja puistake üle röstitud tatraga. Küpsetage ahju keskmisel siinil umbes 25 minutit. Tõstk vorm ülemisele siinile ja küpsetage veel 5 minutit. Serveerige vahukoore või jäätisega.

Hüva nõu: Gluteenivabaks tulemuseks asendage nisujahu mandlijahuga ja kasutage gluteenivabu kaerahelbeid.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.