Koostisosad
100 g tükeldatud rohelist sparglit
1 purk soolvees vähisabasid (170 g)
200 g kooritud krevette (70-90 tk)
2 peeneks hakitud šalottsibulat
25 g võid
2 dl risotoriisi
5 dl vett
2 spl juurviljamaitselist puljongifondi
2 dl valget veini
2 dl riivitud kõva küpset juustu
1 purustatud küüslaugu küüs
1 tl Dansukkeri fariinsuhkrut
1/4 dl hakitud tilli
6 poolitatud kirsstomatit
Kaste
1 dl väherasvast hapukoort
2 spl tomatipüreed
2-3 tl Dansukkeri tuhksuhkrut
Juhised
Segage kokku kastme koostisained ning jätke kuni serveerimiseni külmkappi.
Asetage sparglitükid mõneks hetkeks soolaga maitsestatud keevasse vette, nõrutage. Nõrutage vähisabad. Pradige sibul paksupõhjalises kastrulis kergelt võiga läbi. Lisage riis ning praadige pidevalt segades läbi. Lisage vein ning keetke madalal kuumusel, kuni vein on riisi sisse imbunud. Segage vesi ja puljongifond. Valage riisile 1-2 dl puljongit, jätkake keetmist aeg-ajalt segades. Lisage puljongit vastavalt sellele, kuidas riis paisudes vedelikku sisse imab (kuivaks ei tohi jääda). Jätkake, kuni kogu puljong on risotosse imbunud. Lisage juust ja küüslauk ning segage hoolikalt läbi. Lisage spargel, puhastatud krevetid ning till. Serveerimisel kaunistage poolitatud tomatitega. Serveerige soojalt.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Küpsetamine suvemarjadega
Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Taevalik vaarikas
Meie taevalikud vaarikad oma magusa maitsega on ideaalsed küpsetistesse ja magustoitudesse ning need on meie jaoks sama iseenesest mõistetavad kui maasikad. Vaarikaid leiab nii aiast kui metsikult kasvamas. Kasutage vaarikaid kõigeks alates kodustest pirukatest kuni vaarikavõideni.

Värskendavad suvejoogid
Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.