Kõrvitsasalat

4-6 portsjonit

Hinne (2 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

1 purk musti konservube
250 g kuubikuteks lõigatud kõrvitsa viljaliha
1 peeneks hakitud punane sibul
1 dl peeneks hakitud peterselli
Kaste:
1 spl Dansukkeri Tumedat siirupit
1 spl Dijoni sinepit
1 spl valge veini äädikat
3 spl rapsiõli
1 riivitud küüslauguküünt
½ tl purustatud musta pipart
näpuotsatäis soola

Juhised

Loputage oad. Ajage vesi koos soolaga keema. Lisage kõrvits. Keetke 2-3 minutit, sõltuvalt kõrvitsakuubikute suurusest. Loputage kõrvits külma veega üle. Segage kas salatikausis või näiteks tühjaks uuristatud kõrvitsakoores omavahel oad, kõrvits, punane sibul ja petersell. Segage kokku kastme koostisained ja valage salatile. Asetage mõneks tunniks külmkappi maitsestuma.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.