Koostisosad
400 g puhastatud kõrvitsat
50 g võid või margariini
3/4 dl vett
3/4 dl valge veini äädikat
3/4 dl Dansukkeri Demerara suhkrut
1 spl riivitud värsket ingverit
2 oksa oreganot
200 g feta juustu
50 g sarapuu pähkleid
Juhised
Viilutage kõrvits õhukesteks viiludeks. Sulatage rasvaine pannil. Lisage vesi, äädikas, suhkur, ingver ning oregano. Lisage kõrvitsaviilud marinaadile ning keetke kuni kõrvits on peaaegu pehme. Tõstke kõrvitsaviilud 4-le taldrikule. Hakkige pähklid ning röstige need kuival pannil kergelt läbi. Puistake pähklid ning murendage feta juust kõrvitsaviiludele. Piserdage üle marinaadiga. Serveerige värske saiaga.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.