Köömnekeerud

u. 24 tk

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

50 g pärmi
100 g margariini
5 dl vett
1/2 dl Dansukkeri Leivasiirupit
1 tl soola
1 dl seesami seemneid
1 dl tatrahelbeid
3 dl riivitud kõvemat sorti juustu
1 spl jahvatatud köömneid
u. 13 dl rukkijahu/nisujahu segu

Katteks
1 muna
köömneid
soolahelbeid

Juhised

Murendage pärm taignakaussi. Sulatage margariin, lisage vesi ja soojendage 37°C kraadini (käesoojaks). Lisage vedelik taignakaussi ja segage kuni pärm on lahustunud. Lisage siirup, sool, seesamiseemned, juust ja jahvatatud köömned. Lisage sõtkudes vähehaaval jahu, kuni taigen kausi servade küljest lahti lööma hakkab. Katke taignakauss puhta köögirätikuga ning jätke 30 minutiks kerkima.

Sõtkuge taigen jahusel tööpinnal siledaks ning jaotage kaheks võrdseks tükiks. Rullige mõlemast pikergune rull ning lõigake 12 tükiks (kokku siis 24 tk). Rullige igast tükist umbes 60 cm taignariba. Murdke taignaribad kokku ning keerutage spiraalideks. Asetage taignakeerud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning laske veel 30 minutit kerkida.

Pintseldage taignakeerde lahtiklopitud munaga ning puistake üle köömnete ning soolahelvestega. Küpsetage ahju keskmisel siinil 250°C kraadi juures u. 10 minutit. Laske traatrestil köögitätikuga kaetult jahtuda.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.