Kleepuv sidrunikook vaarikavahuga

Mõnusalt hapukas sidrunikook maitsva vaarikavahuga. See niiske kreemjas kook on õhtusöögile ideaalne lõpuakord.

u. 10 tükki

u. 1 tund + 4 tundi külmikus

Hinne (0 tk)

Koostisosad

Kleepuv sidrunikook
225 g võid
1 sidruni koor
2 sidruni mahl
255 g Dansukkeri kristallsuhkrut
10 g vanillisuhkrut
135 g tavalist jahu
4 muna

Vaarikavaht
200 g vaarikaid
95 g Dansukkeri tarretisesuhkrut Multi
300 ml vahukoort

Kaunistamiseks 
Värskeid vaarikaid 

Juhised

Kuumutage ahi 175°C kraadini. Vooderdage lahtikäiv u. 24 cm läbimõõduga küpsetusvorm küpsetuspaberiga. Sulatage või ja segage sidrunikoore ja -mahlaga. Lisage ülejäänud koostisosad ja segage ühtlaseks taignaks. Valage tainas koogivormi ja küpsetage ahju keskosas umbes 25 minutit. Jätke umbes 4 tunniks külmkappi tahenema.

Valmistage vaht. Kuumutage vaarikaid potis, kuni need pehmenevad püreeks. Seemnete eemaldamiseks suru püree läbi sõela. Kuumutage vaarikapüree koos tarretisesuhkruga keemiseni. Valage kaussi ja laske umbes 15 minutit aeg-ajalt segades jahtuda.

Vahustage koor, kuid mitte väga tugevalt. Segage vähehaaval ettevaatlikult vahule juurde vaarikasegu. Jätke vaht umbes 2 tunniks külmkappi tahenema. Pritsige vaht jahtunud koogile ja kaunistage värskete marjadega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.