Kitarritort

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Koostis
4 muna
4 1/2 dl Dansukkeri Demerara suhkrut
1 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut
3 dl nisujahu
1 dl kakaod
2 tl küpsetuspulbrit
300 g sulatatud, jahutatud võid või margariini

Täidis
3 dl vahukoort
3 dl jämedalt riivitud õuna
1/2 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut

Kaunistamiseks
500 g martsipanimassi
3 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1/2-1 dl kakaod
150 g martsipanimassi
1 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
50 g tumedat šokolaadi

Juhised

Vahustage muna, Demerara suhkur ja vanillisuhkur. Segage omavahel jahu, kakao ja küpsetuspulber ning sõeluge need munasegu hulka. Lisage rasvaine ja segage kõik korralikult läbi. Kallake taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Küpsetage ahju alumises osas 175 °C juures umbes 20 minutit. Laske jahtuda. Lõigake joonistatud šablooni järgi või vaba käega välja kitarr. Lõigake kook kaheks kihiks. Samast koogist on alternatiivse ja tervislikuma versiooni valmistanud Mari-Liis, retsepti leiad siit.

Täidise valmistamiseks vahustage koor tihedaks vahuks. Segage juurde tuhksuhkur ja riivitud õun. Määrige täidis ühele koogikihile ning asetage teine kiht peale.

Segage suurem osa martsipanimassist tuhksuhkru ning kakaoga nii et saate tumepruuni martsipani. Rullige see õhukeseks plaadiks ja seadke ettevaatlikult koogi peale. Lõigake üleliigne osa ära. Lõigake tumepruunist martsipanist veel ümmargune ring kitarri keskosa jaoks. Segage väiksem osa martsipanimassist tuhksuhkruga. Rullige ka see õhukeseks plaadiks. Lõigake välja kaheksa-kujuline lõik, ning asetage see tumepruuni martsipani otsa kitarri peale. Asetage tumepruun ring omakorda "kaheksa" peale.

Pange tükkideks murtud šokolaad paksemasse kilekotti ja siduge kotisuu kõvasti kinni. Asetage kott kuuma vee kaussi, hoidke kuni šokolaad on sulanud. Lõigake koti väike nurk ära ja joonistage selle abil kitarrile keeled.

Peole tõelise tähesära andmiseks võib vaagna kaunistada hõbe- ja kuldpaberist tähekestega ja kitarrile kaunistuseks lisada pumatist tähe(d), mille valmistamise õpetuse leiad muffinite retsepti juurest.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.