Kitarritort

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Koostis
4 muna
4 1/2 dl Dansukkeri Demerara suhkrut
1 spl Dansukkeri Vanillisuhkrut
3 dl nisujahu
1 dl kakaod
2 tl küpsetuspulbrit
300 g sulatatud, jahutatud võid või margariini

Täidis
3 dl vahukoort
3 dl jämedalt riivitud õuna
1/2 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut

Kaunistamiseks
500 g martsipanimassi
3 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
1/2-1 dl kakaod
150 g martsipanimassi
1 dl Dansukkeri Tuhksuhkrut
50 g tumedat šokolaadi

Juhised

Vahustage muna, Demerara suhkur ja vanillisuhkur. Segage omavahel jahu, kakao ja küpsetuspulber ning sõeluge need munasegu hulka. Lisage rasvaine ja segage kõik korralikult läbi. Kallake taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Küpsetage ahju alumises osas 175 °C juures umbes 20 minutit. Laske jahtuda. Lõigake joonistatud šablooni järgi või vaba käega välja kitarr. Lõigake kook kaheks kihiks. Samast koogist on alternatiivse ja tervislikuma versiooni valmistanud Mari-Liis, retsepti leiad siit.

Täidise valmistamiseks vahustage koor tihedaks vahuks. Segage juurde tuhksuhkur ja riivitud õun. Määrige täidis ühele koogikihile ning asetage teine kiht peale.

Segage suurem osa martsipanimassist tuhksuhkru ning kakaoga nii et saate tumepruuni martsipani. Rullige see õhukeseks plaadiks ja seadke ettevaatlikult koogi peale. Lõigake üleliigne osa ära. Lõigake tumepruunist martsipanist veel ümmargune ring kitarri keskosa jaoks. Segage väiksem osa martsipanimassist tuhksuhkruga. Rullige ka see õhukeseks plaadiks. Lõigake välja kaheksa-kujuline lõik, ning asetage see tumepruuni martsipani otsa kitarri peale. Asetage tumepruun ring omakorda "kaheksa" peale.

Pange tükkideks murtud šokolaad paksemasse kilekotti ja siduge kotisuu kõvasti kinni. Asetage kott kuuma vee kaussi, hoidke kuni šokolaad on sulanud. Lõigake koti väike nurk ära ja joonistage selle abil kitarrile keeled.

Peole tõelise tähesära andmiseks võib vaagna kaunistada hõbe- ja kuldpaberist tähekestega ja kitarrile kaunistuseks lisada pumatist tähe(d), mille valmistamise õpetuse leiad muffinite retsepti juurest.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.