Kirevilja juustukook sidrunikreemi ja pähklipuruga

6 klaasi

PT55M

1 tund + 2 tundi jahutamiseks

Hinne (11 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Sidrunikreem
100 ml värskeltpressitud sidrunimahla
1 munakollane
1 muna
210 g Dansukkeri moosisuhkrut
80 g võid

Pähklikpuru
30 g mandleid
30 g sarapuupähkleid
50 g võid
10 g kookoshelbeid
30 g Dansukkeri kristallsuhkrut
20 g Dansukkeri heledat siirupit
60 g nisujahu 
1 näputäis soola

Kirevilja juustukoogisegu
200 ml vahukoort
200 g toorjuustu
60 g Dansukkeri tuhksukrut
30 ml värsket kireviljamahla

Kaunistamiseks
sidrunmelissi

Juhised

Alustage sidrunikreemist, et anda kreemile piisavalt aega settimiseks. Segage munakollane, terve muna, moosisuhkur ja sidrunimahl paksupõhjalises kastrulis, kuumutage keemiseni ja keetke madalal kuumusel 3 minutit pidevalt segades, kuni segu pakseneb.

Lisage vähehaaval või, kloppides samal ajal kreemi. Tõstke kastrul pliidilt, kurnake kreem läbi peene sõela ja valage sooja puhtasse purki. Asetage külmikusse.

Järgmiseks valmistage pähklipuru. Eelsoojendage ahi 175°C-ni, pöördõhurežiimil.
Hakkige kõik koostisained ja segage ühtlaseks purutainaks. Laotage puru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage ahju keskmisel siinil  umbes 10 minutit, kuldpruuniks.

Kloppige koor, toorjuust ja tuhksuhkur ühtlaseks massiks. Lisage kireviljamahl ja kloppige veel veidi. Valage segu pritskotti ja asetage 1 tunniks külma.

Magustoidu kokkupanekuks valage sidrunikreem samuti pritskotti, pritsige 6 klaasi põhja juustukoogisegu ja selle ümber sidrunikreemikeerud. Puistake üle pähklipuruga ja kaunistage sidrunmelissi lehtedega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Särtsakas rabarberijook

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Maasikakook

Suurepärane maasikaaeg

Suvi – mõnus maasikate aeg! Nüüd on aeg kasutada maasikaid. Loomulikult on hea neid niisama süüa, kuid laske end ka inspireerida meie retseptidest, mille üheks koostisosaks on maasikad. Kui te ei jõua marju kasutada selle mõnusa maasikate aja jooksul, siis on neid lihtne ka talveks sügavkülmutada.

Suvedesserdid

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Rabarberimoos portveiniga

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Leedriõie mahlapulgad

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Leedriõie Sangria

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.