Kirevilja juustukook sidrunikreemi ja pähklipuruga

6 klaasi

1 tund + 2 tundi jahutamiseks

Hinne (1 tk)

Koostisosad

Sidrunikreem
100 ml värskeltpressitud sidrunimahla
1 munakollane
1 muna
210 g Dansukkeri moosisuhkrut
80 g võid

Pähklikpuru
30 g mandleid
30 g sarapuupähkleid
50 g võid
10 g kookoshelbeid
30 g Dansukkeri kristallsuhkrut
20 g Dansukkeri heledat siirupit
60 g nisujahu 
1 näputäis soola

Kirevilja juustukoogisegu
200 ml vahukoort
200 g toorjuustu
60 g Dansukkeri tuhksukrut
30 ml värsket kireviljamahla

Kaunistamiseks
sidrunmelissi

Juhised

Alustage sidrunikreemist, et anda kreemile piisavalt aega settimiseks. Segage munakollane, terve muna, moosisuhkur ja sidrunimahl paksupõhjalises kastrulis, kuumutage keemiseni ja keetke madalal kuumusel 3 minutit pidevalt segades, kuni segu pakseneb.

Lisage vähehaaval või, kloppides samal ajal kreemi. Tõstke kastrul pliidilt, kurnake kreem läbi peene sõela ja valage sooja puhtasse purki. Asetage külmikusse.

Järgmiseks valmistage pähklipuru. Eelsoojendage ahi 175°C-ni, pöördõhurežiimil.
Hakkige kõik koostisained ja segage ühtlaseks purutainaks. Laotage puru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage ahju keskmisel siinil  umbes 10 minutit, kuldpruuniks.

Kloppige koor, toorjuust ja tuhksuhkur ühtlaseks massiks. Lisage kireviljamahl ja kloppige veel veidi. Valage segu pritskotti ja asetage 1 tunniks külma.

Magustoidu kokkupanekuks valage sidrunikreem samuti pritskotti, pritsige 6 klaasi põhja juustukoogisegu ja selle ümber sidrunikreemikeerud. Puistake üle pähklipuruga ja kaunistage sidrunmelissi lehtedega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Õuna-vaarika krõbedik

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Sissetehtud suveköögiviljad

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Ploomipirukas

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjamoos

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.