Koostisosad
270 g nisujahu
40 g Dansukkeri ekstrapeent suhkrut või 60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
15 g Dansukkeri vanillisuhkrut
200 g võid
1 muna
Punast toiduvärvi
Pulgakommi pulki
Juhised
Eelsoojendage ahi 175°C kraadini.
Sõtkuge koostisained taignaks, poolitage taigen ja lisage punane toiduvärv ühele poolele taignast. Mähkige taignad toidukiledesse ja asetage 15 minutiks külmikusse.
Rullige mõlemad taignad lahti ja asetage värviline taignaleht värvimata lehe peale. Rullige taignad ettevaatlikult kokku ja keerake saadud taignaleht rulli. Asetage rull veel 15 minutiks külmikusse. Seejärel lõigake rull u. 0.5 cm paksusteks ketasteks, soovi korral suruge igasse kettasse kommipulk. Laduge küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpsetage ahju keskmisel siinil u. 8 minutit. Laske traatrestile laotult jahtuda ning säilitage õhukindlalt suletud karbis.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad
Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla
Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.

Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.