Koostisosad
150 g võid või margariini
200 ml Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
3 muna
200 ml nisujahu
50 g mandlijahu
2 spl kakaopulbrit
2 spl Dansukkeri vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Madeleine küpsiste pann
Võid või margariini vormi määrimiseks
Kaunistamiseks
120 g tumedat šokolaadi
50 g poolitatud mandleid või piiniaseemneid
Juhised
Hõõruge rasvaine suhkruga ühtlaseks massiks. Lisage ükshaaval munad. Segage omavahel ülejäänud koostisained ning lisage vähehaaval taignale. Määrige küpsetuspann rasvainega ning pritsige taigen vormidesse. Küpsetage ahju keskmisel siinil 175 °C kraadi juures, pöördõhuga ahju puhul 150 °C kraadi juures, umbes 18 minutit. Kummutage küpsised vormist välja ning jätke restile jahtuma.
Asetage šokolaad plastikust pritskotti ning sulatage mikrolaineahjus või kuumas vees. Pritsige küpsised šokolaadiga üle ning asetage mandlipoolikud või piiniaseemned küünteks.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Tšatni - vürtsikas maitsesegu
Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja.
Mustikad – metsa parimad marjad
Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.
Sissetehtud suveköögiviljad
Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!
Ploomivalik
Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.
Põldmarja luksus
Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.