Kartulileib

4 leiba

Hinne (1 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

1 kg jahusemat sorti kartuleid, keetmiseks vett
½ l kartulikeeduvett
3 suuremat rukkileivaviilu
2 dl linnaseid
5 dl rukkijahu
½ dl vett
50 g pärmi
2 spl soola
2 tl köömneid
1 spl riivitud pomerantsikoort
2 dl Dansukkeri leivasiirupit
u. 10 dl nisujahu
u. 10 dl rukkijahu

Pintseldamiseks
1 dl Dansukkeri leivasiirupit või tumedat siirupit
½ dl vett või kohvi

Juhised

Koorige kartulid ja keetke need ilma soolata vees pehmeks. Pange keeduvesi kõrvale ja tampige kartulid pudruks. Murendage rukkileivaviilud ½ liitri kartulikeeduvee sisse. Lisage leivaleotis, linnased ja rukkijahu käesoojuseni jahtunud kartulipudruga.
Katke taigen köögirätikuga ning laske toasoojuses 8-10 tundi seista.

Murendage pärm käesooja vette. Lisage taignasse pärm, sool, maitsevürtsid ja siirup. Lisage taigent sõtkudes jahu kuni taigen enam kausi servade külge ei kleepu. Laske taignal köögirätikuga kaetult pool tundi tuuletõmbuseta kohas kerkida.

Vormige taignast neli ümargust leiba, laske köögirätiku all kerkida. Torkige leibadesse kahvliga augud ning küpsetage ahjus 200 kraadi juures umbes tund aega.

Pintseldage küpsenud leivad kuumalt üle vee või kohviga lahjendatud tumeda siirupiga.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Ämblikud

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja. Oleme kokku kogunud meie parimad tšatni retseptid, mida saate kasutada oma toiduvalmistamisel.

Lihtne õunakook

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Plaadikoogi baasretsept

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Hubane reedeõhtu

Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Šokolaadikreem piparmündibeseega

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.