Karlsbadi rabarbrisaiakesed

Karlsbaderi saiakeste tainas on tavapäraste saiakeste taignast paksem. Küpsetage suvine kohvisai ja täitke oma karlsbaderi saiakesed rabarberiga!

u. 40 väikest kuklit

PT1H

3 tundi

Hinne (6 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Saiataigen
1 pakk pärmi
250 ml piima
4 muna
250 g toasooja võid
170 g Dansukkeri heledat siirupit
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
900-960 g nisujahu

Kardemonitäidis
100 g toasooja võid
1 1/2 tl jahvatatud kardemoni
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut

Rabarbritäidis
200 g rabarberit
2 spl Dansukkeri kristallsuhkrut
2 spl vett
Pintseldamiseks
1 muna

Glasuur
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
2 spl vett

Juhised

Murendage pärm mikseri kaussi, soojendage piim käesoojaks. Valage piim pärmile ja segage kuni pärm on sulanud. Hakkige või, lisage ka kõik ülejäänud taigna koostisained mikserisse segades aeglastel pööretel. Tõstke segamiskiirust ja sõtkuge tainast veel 7 minutit.

Asetage taigen rätikuga kaetult 30 minutiks kerkima. Valmistage täidised. Vahustage kõik kardemonitäidise koostisained kreemjaks. Loputage ja hakkige rabarber, keetke rabarberitükke vee ja suhkruga 3 minutit. Segage läbi ja jätke jahtuma.

Jaotage taigen pooleks, rullige mõlemad pooled võrdse suurusega ristkülikuteks. Katke ristkülikud kardemonitäidisega, lõigake mõlemad u. 8x8 cm suurusteks ruutudeks.

Asetage iga ruudu keskele lusikatäis rabarberitäidist ja voltige ruudu nurgad keskele kokku. Laduge saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja katke rätikuga. Laske u.90 minutit kerkida.

Eelsoojendage ahi 210°C-ni.

Pintseldage saiad lahti klopitud munaga üle ja küpsetage ahju keskmisel siinil nii 10 minutit. Laske jahtuda.

Segage kokku glasuur ja niristage saiadele.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Krõbe rabarberikook Muscovado suhkruga

Maiuspalad rabarberist

Rabarberist saab küpsetada ja valmistada igasugust maitsvat suupoolist. Vana tuttav rabarberikook mõningaste variatsioonidega on kevadise köögi klassika, kuid rabarberist saab valmistada ka maitsvaid kastmeid, moose ning suppe.

Põldmarjajäätis

Isevalmistatud jäätis

Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Kasuta glükoosisiirupit, mis muudab jäätise konsistentsi kreemjaks ja pehmeks. Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Väikesed toorjuustukoogid

Juustukook igal kujul

Juustukooke on palju erinevaid, mitmel kujul ja erinevate maitsetega. Proovi näiteks jäätise vormis kooki, mini-juustukoogikesi või eksperimenteeri mitmekihilise koogiga. Mahlase vaarika, suussulava karamelli või särtsaka sidruni maitsega lihtsalt ei saa eksida!

Suvine kook

Koogid suvisteks pidulikeks ja argisteks sündmusteks

Valmista maitsev kook kevadsuviseks pidulikuks sündmuseks – koolilõpuks, jaanipäevaks või muuks toredaks koosviibimiseks. Siit leiad inspiratsiooni kevadiste ja suviste ürituste koogiplaanideks!

Suvejoogid

Värskendavad suvejoogid

Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Tikrimoosiga blondid

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha.