Koostisosad
Saiataigen
1 pakk pärmi
250 ml piima
4 muna
250 g toasooja võid
170 g Dansukkeri heledat siirupit
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
900-960 g nisujahu
Kardemonitäidis
100 g toasooja võid
1 1/2 tl jahvatatud kardemoni
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut
Rabarbritäidis
200 g rabarberit
2 spl Dansukkeri kristallsuhkrut
2 spl vett
Pintseldamiseks
1 muna
Glasuur
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
2 spl vett
Juhised
Murendage pärm mikseri kaussi, soojendage piim käesoojaks. Valage piim pärmile ja segage kuni pärm on sulanud. Hakkige või, lisage ka kõik ülejäänud taigna koostisained mikserisse segades aeglastel pööretel. Tõstke segamiskiirust ja sõtkuge tainast veel 7 minutit.
Asetage taigen rätikuga kaetult 30 minutiks kerkima. Valmistage täidised. Vahustage kõik kardemonitäidise koostisained kreemjaks. Loputage ja hakkige rabarber, keetke rabarberitükke vee ja suhkruga 3 minutit. Segage läbi ja jätke jahtuma.
Jaotage taigen pooleks, rullige mõlemad pooled võrdse suurusega ristkülikuteks. Katke ristkülikud kardemonitäidisega, lõigake mõlemad u. 8x8 cm suurusteks ruutudeks.
Asetage iga ruudu keskele lusikatäis rabarberitäidist ja voltige ruudu nurgad keskele kokku. Laduge saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja katke rätikuga. Laske u.90 minutit kerkida.
Eelsoojendage ahi 210°C-ni.
Pintseldage saiad lahti klopitud munaga üle ja küpsetage ahju keskmisel siinil nii 10 minutit. Laske jahtuda.
Segage kokku glasuur ja niristage saiadele.
Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?
Halloween
Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.
Külma ilma joogid
Siit leiad erinevaid tee, kohvi ja kuuma šokolaadi retsepte. Nende abil valmistad joogid, mis on igati sobilikud nii termosega õue kaasa võtmiseks kui kodus nautimiseks, nii hommikul, lõunal kui ka õhtul.
Armastatud õunad
Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.
Küpsetame plaadikooke
Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.
Hubane reedeõhtu
Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!
Sulnis šokolaad
Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.