Karlsbadi rabarbrisaiakesed

Karlsbaderi saiakeste tainas on tavapäraste saiakeste taignast paksem. Küpsetage suvine kohvisai ja täitke oma karlsbaderi saiakesed rabarberiga!

u. 40 väikest kuklit

3 tundi

Hinne (6 tk)

Koostisosad

Saiataigen
1 pakk pärmi
250 ml piima
4 muna
250 g toasooja võid
170 g Dansukkeri heledat siirupit
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
900-960 g nisujahu

Kardemonitäidis
100 g toasooja võid
1 1/2 tl jahvatatud kardemoni
85 g Dansukkeri kristallsuhkrut
1 tl Dansukkeri vanillisuhkrut

Rabarbritäidis
200 g rabarberit
2 spl Dansukkeri kristallsuhkrut
2 spl vett
Pintseldamiseks
1 muna

Glasuur
120 g Dansukkeri tuhksuhkrut
2 spl vett

Juhised

Murendage pärm mikseri kaussi, soojendage piim käesoojaks. Valage piim pärmile ja segage kuni pärm on sulanud. Hakkige või, lisage ka kõik ülejäänud taigna koostisained mikserisse segades aeglastel pööretel. Tõstke segamiskiirust ja sõtkuge tainast veel 7 minutit.

Asetage taigen rätikuga kaetult 30 minutiks kerkima. Valmistage täidised. Vahustage kõik kardemonitäidise koostisained kreemjaks. Loputage ja hakkige rabarber, keetke rabarberitükke vee ja suhkruga 3 minutit. Segage läbi ja jätke jahtuma.

Jaotage taigen pooleks, rullige mõlemad pooled võrdse suurusega ristkülikuteks. Katke ristkülikud kardemonitäidisega, lõigake mõlemad u. 8x8 cm suurusteks ruutudeks.

Asetage iga ruudu keskele lusikatäis rabarberitäidist ja voltige ruudu nurgad keskele kokku. Laduge saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja katke rätikuga. Laske u.90 minutit kerkida.

Eelsoojendage ahi 210°C-ni.

Pintseldage saiad lahti klopitud munaga üle ja küpsetage ahju keskmisel siinil nii 10 minutit. Laske jahtuda.

Segage kokku glasuur ja niristage saiadele.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Jäätis moosiküpsistega

Isevalmistatud jäätis

Valmistage suvel endale ise jäätist! Milleks osta jäätist, kui seda võib ise teha? Oleme siia kogunud oma parimad jäätiseretseptid, kuid katsetage vabalt omaenda lemmikutega!

Rabarberi-maasika juustukook

Küpsetamine suvemarjadega

Küpsetage suvemarjadega ja pakkuge peol midagi kodus valmistatut! Värskete hapukate marjadega täidetud pirukas või kook on ideaalne pärastlõunase kohvi juurde. Kasutage suviseid marju ja tähistage puhkust!

Särtsakas rabarberijook

Värskendavad suvejoogid

Pakkuge janukustutajat suvesoojuses! Valmistage kodus Maasikalimonaadi randa kaasa võtmiseks või pakkuge suvepeol alkoholivaba alternatiivina Vaarikakokteili sidruniga. Meil on parim retsept sinu ja sinu külaliste janu kustutamiseks.

Leedriõie panna cotta laimimarinaadis marjadega

Suvedesserdid

Soojaga on eriti hea pakkuda magushaput ja värsket suvist desserti grilliõhtu või suvepeo lõpetuseks. Siit leiate meie mõnusate suvedessertide soovitused nii neile, kes soovivad pakkuda lihtsamat alternatiivi kui neile, kes soovivad proovida midagi veidi keerulisemat.

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte.