Kardemonikorvikesed jogurtiga

Õhukesed kardemoniküpsised on maitsvad ja krõbedad küpsetised. Lisaks sobivad need suurepäraselt külmutatud jogurti ja vaniljejäätise juurde. Siinkohal soovitame erakordselt pidulikku kardemoniküpsiste ja tsitrusesalati retsepti.

8-le sööjale

PT1H

1.5 tundi + 3 tundi külmutamiseks

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Külmutatud jogurt
600 ml 10%-rasvasisaldusega maitsestamata jogurtit
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Laimisiirup
2 laimi mahl (u. 3 spl)
3 spl Dansukkeri kristallsuhkrut

Kardemonikorvid
50 g võid
2 spl Dansukkeri ökoloogilist heledat siirupit
4 spl Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
4 spl nisujahu
1 tl jahvatatud kardemoni

Tsitruse salat
2 greipfruuti
2 apelsini
2 veriapelsini

Kaunistamiseks
1 granaatõun
Piparmündilehti

Juhised

Alustage külmutatud jogurtist. Segage kõik koostisained ühtlaseks massiks ja valage vormi, tõstke vähemalt 3 tunniks sügavkülma.

Laimisiirupi valmistamiseks kuumutage laimimahl koos suhkruga keemiseni, keetke kuni suhkur on lahustunud ja siirup pakseneb veidi. Laske jahtuda.

Vahepeal valmistage kardemonikorvid. Eelkuumutage ahi 175°C kraadini.

Sulatage või koos siirupiga paksupõhjalises kastrulis. Lisage suhkur ja segage.  Tõstke keedunõu pliidilt, lisage kardemon ja jahu ning segage ühtlaseks taignaks. Laske taignal jahtuda kuni sellest saab vormida pallikesed.

Veeretage taignast 16 väikest pallikest (millest saab hiljem vormida taskud), või 8 suuremat palli (millest saab vormida korvid). Asetage pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, 3-4 palli plaadi kohta.

Küpsetage ahju alumisel siinil 8-10 minutit. Laske 1 minut jahtuda ning eraldage pallid noa abil õrnalt küpsetuspaberist. Vormige pallidest taskud või korvikesed. Laske jahtuda.

Serveerimisel viilutage tsitruselised ning jaotage 8-le taldrikule, asetage igale taldrikule korvike ning täitke see mõne lusikatäie külmutatud jogurtiga.

Niristage puuviljadele ja jogurtile laimisiirupit, puistake peale granaatõunaseemneid ja kaunistage piparmündilehega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Ämblikud

Halloween

Lase lastel riietuda ja riietu ka ise selleks puhuks lõbusasse või verdtarretavasse kostüümi ning üllata kõiki tõeliselt maitsvate hirmsate küpsetistega.

Tšatni

Tšatni - vürtsikas maitsesegu

Tšatni pärineb algselt India toiduvalmistamisest ja koosneb enamasti sissetehtud puuviljadest, suhkrust ja maitseainetest. Tšatni sobib enamiku toitude juurde ja on tugev maitseandja. Oleme kokku kogunud meie parimad tšatni retseptid, mida saate kasutada oma toiduvalmistamisel.

Lihtne õunakook

Armastatud õunad

Üks suve viimaseid puuvilju on hõrgutav, mahlane ja hea õun, Neid saab kasutada väga mitmel viisil. Meil on nii retsepte värskete õunte kasutamiseks maitsvates küpsetistes kui ka soovitusi, kuidas tunda õuntest rõõmu pisut kauem, näiteks valmistades neist mahla või marmelaadi.

Plaadikoogi baasretsept

Küpsetame plaadikooke

Küpsetamine ahjuplaadil on lihtne ja praktiline. Suure plaadikoogiga võid rahumeeli pidada pidu, kartmata, et kook liiga ruttu otsa saab või kui pidu parajasti pole võid pakkuda küpsetisi kolleegidele ja ka nende päeva ilusamaks teha. Lõppude lõpuks võid alati selle, mida kohe ära ei sööda, ka lihtsalt külmkappi pista.

Hubane reedeõhtu

Reede on konkurentsitult parim nädalapäev ja hubane reede õhtu on parim viis töönädal lõpetada. Meie omalt poolt pakume Sulle õdusa õhtu retseptid!

Šokolaadikreem piparmündibeseega

Sulnis šokolaad

Mmm! Kas leidub midagi veel paremat kui tõeliselt mahlane ja suussulav šokolaadikook, mis rõõmustab nii keha kui hinge. See on imeline nauding, mis teeb päeva eriliseks või paneb täiusliku punkti heale einele.