Kardemonikorvikesed jogurtiga

Õhukesed kardemoniküpsised on maitsvad ja krõbedad küpsetised. Lisaks sobivad need suurepäraselt külmutatud jogurti ja vaniljejäätise juurde. Siinkohal soovitame erakordselt pidulikku kardemoniküpsiste ja tsitrusesalati retsepti.

8-le sööjale

PT1H

1.5 tundi + 3 tundi külmutamiseks

Hinne (0 tk)

Hinda retsepti

Koostisosad

Külmutatud jogurt
600 ml 10%-rasvasisaldusega maitsestamata jogurtit
60 g Dansukkeri tuhksuhkrut
140 g Dansukkeri glükoosisiirupit

Laimisiirup
2 laimi mahl (u. 3 spl)
3 spl Dansukkeri kristallsuhkrut

Kardemonikorvid
50 g võid
2 spl Dansukkeri ökoloogilist heledat siirupit
4 spl Dansukkeri heledat Muscovado suhkrut
4 spl nisujahu
1 tl jahvatatud kardemoni

Tsitruse salat
2 greipfruuti
2 apelsini
2 veriapelsini

Kaunistamiseks
1 granaatõun
Piparmündilehti

Juhised

Alustage külmutatud jogurtist. Segage kõik koostisained ühtlaseks massiks ja valage vormi, tõstke vähemalt 3 tunniks sügavkülma.

Laimisiirupi valmistamiseks kuumutage laimimahl koos suhkruga keemiseni, keetke kuni suhkur on lahustunud ja siirup pakseneb veidi. Laske jahtuda.

Vahepeal valmistage kardemonikorvid. Eelkuumutage ahi 175°C kraadini.

Sulatage või koos siirupiga paksupõhjalises kastrulis. Lisage suhkur ja segage.  Tõstke keedunõu pliidilt, lisage kardemon ja jahu ning segage ühtlaseks taignaks. Laske taignal jahtuda kuni sellest saab vormida pallikesed.

Veeretage taignast 16 väikest pallikest (millest saab hiljem vormida taskud), või 8 suuremat palli (millest saab vormida korvid). Asetage pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, 3-4 palli plaadi kohta.

Küpsetage ahju alumisel siinil 8-10 minutit. Laske 1 minut jahtuda ning eraldage pallid noa abil õrnalt küpsetuspaberist. Vormige pallidest taskud või korvikesed. Laske jahtuda.

Serveerimisel viilutage tsitruselised ning jaotage 8-le taldrikule, asetage igale taldrikule korvike ning täitke see mõne lusikatäie külmutatud jogurtiga.

Niristage puuviljadele ja jogurtile laimisiirupit, puistake peale granaatõunaseemneid ja kaunistage piparmündilehega.

Kas soovid Nordic Sugari ning meie toodete ja teenuste kohta lisateavet?

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvemaitseline moos ja marmelaad

Suvised puuviljad ja marjad on head põõsalt ja puu otsast otse suhu pista. Mis aga kõhtu enam ei mahu on tark talveks salve koguda, et ka pimedal ja külmal ajal sooje suvepäevi meenutada. Kogusime kokku mõned maitsvad moosi-ja marmelaadi retseptid.

Marineeritud kurgid

Sissetehtud suveköögiviljad

Säilitage tükike suve purgis. Sissetehtud suviste aedviljadega pikendate suve maitset. Suurepärane kasutada hilistel grilliõhtutel. Kasutage retsepte, siis on teie külmik varsti täis koduselt sisse tehtud suviseid aedvilju!

Tehke suvist mahla

Tehke suvist mahla

Lisaks moosidele on olemas ka teine imeline viis suvemaitseid säilitada - enamikest marjadest ja puuviljadest saab valmistada mahla! Mahla tegemine on palju lihtsam kui arvatakse, vaata allpool meie mõnusaid inspireerivaid retsepte. 

Mustikamoos

Mustikad – metsa parimad marjad

Mustikad on ju siiski metsa parimad marjad. Mustikahooaeg algab tavaliselt juulis ja võib ulatuda ka pisut sügisesse. Korjake mustikaid ja kasutage neid piruka, moosi või mahla valmistamiseks.

Ploomigalette mandlilaastudega

Ploomivalik

Ploomid on ühed kõige tavalisemad aiapuuviljad ja neist on hea valmistada magustoite ja marmelaade. Miks mitte teha üks mõnus ploomimarmelaad või ploomitšatni, mida serveerida juustuvalikuga? Või proovige meie mõnusat ploomipirukat.

Põldmarjavormid

Põldmarja luksus

Nautige suvist luksust põldmarjadega! Põldmarjad sobivad suurepäraselt küpsetistesse, smuutidesse, moosiks ja mahlaks. Lisaks on neid eriti ilus kasutada kaunistuse ja garneeringuna. Põldmarjad valmivad hilissuvel ja varasügisel.